Tapolca után

2015. április 17. 18:00

Ha nem is nyíltan, de fű alatt, tetteiben a romániai fősodratú pártok mindegyike van annyira soviniszta és kisebbségellenes, mint a Jobbik.

2015. április 17. 18:00
Balog Levente

„A Jobbik előretörését nem kell alábecsülni – de túldimenzionálni sem. Magyarországon, sőt Erdélyben is voltak olyan hangok, amelyek a fasizmus visszatérésének veszélyével riogattak, miközben kijelenthető, hogy ha nem is nyíltan, de fű alatt, tetteiben a romániai fősodratú pártok mindegyike van annyira soviniszta és kisebbségellenes, mint a Jobbik.

(Nem mintha ez Vona Gábor pártját – minden, kétes hitelességű cukiságkampány és néppártosodási törekvés ellenére – szimpatikusabbá tenné. A szélsőségesként nyilvántartott párt sikere nem csupán az ország, de az egész nemzet megítélését rontja, különös tekintettel a határon túli nemzetrészek helyzetére, amelyek számára fontos, hogy anyaországuk minél nagyobb nemzetközi tekintélynek örvendjen).

Nem valószínű, hogy arról lenne szó: a magyar társadalom szélsőjobb irányba tolódott volna. A Fidesz szavazói egyszerűen inkább otthon maradtak.”

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. április 18. 11:09
1. A Jobbik nem soviniszta. 2. A Jobbik nem kisebbség ellenes. Mert a Jobbik magyar párti, és nem ért egyet a pozitív diszkriminációval.
kukagyerek
2015. április 18. 09:59
"A Fidesz szavazói egyszerűen inkább otthon maradtak.” ............... Akkor azok, már nem a fidesz szavazói! te idióta!
Felcsuti Erik
2015. április 18. 07:28
Miert nem Szekelyfoldre kuldunk katonakat ? Miert Irakba ? Ez a nemzeti kormany ? Ez a kibaszott Orsos-kormany ! Ha itt egyszer nemzeti kormany lesz, akkor az osszes hazaarulo fideszkurva logni fog !
lajkakutyus
2015. április 18. 07:03
Szerző úr, a Krónika pedig a Népszabadság hangvételére emlékeztet, a kitartottjaival együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!