„Szabad Európa Csapat”: válaszokat vár a Jobbik

2015. február 21. 13:55

A 444 pénteken arról írt, hogy Kubatov Gábor irányítása alatt fiatal aktivistákkal törvénytelenül gyűjtött adatokat a Fidesz. A Jobbik szerint a „Szabad Európa Csapatnak” nevezett „bűnszervezetet” fel kell tárni. Az Együtt feljelentést tett az ügyben és azt kéri az ÁSZ-tól, hogy vizsgálja ki újra a Fidesz kampányköltéseit.

2015. február 21. 13:55

A Jobbik válaszokat vár a Fidesz pártigazgatójától, Kubatov Gábortól a „Szabad Európa Csapatműködésével kapcsolatban. Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy 2010-es videó tanúsága szerint a „titkos kampánycsapat” tagja az euróhamisítási botrányba keveredett Veress Áron is. A jobbikos politikus szerint a pártigazgatónak és a Fidesznek választ kell adnia, hogy milyen feladatot látott el Veress Áron a csapatban, milyen listákat kezelt, milyen fizetséget kapott és milyen valutában.

A 444.hu cikkére hivatkozva kitért arra, hogy a beszervezett csapat tagjait zsarolták, hogy ne szivárogtassanak, s nemcsak a pártot támogatók, hanem az azt elutasítók adatait is rögzítették. Novák Előd jelezte: tart attól, hogy ezen nyilvántartásokat pályázatok elbírálásakor, csoportos létszámleépítéseknél is felhasználták. Kijelentette: a Jobbik elutasítja a politikai és egyéb diszkriminációt.

Az ellenzéki politikus egyúttal bírálta, hogy a hírek szerint a kampánycsapat tagjai más pártok színeiben is feltűntek, s fedőnevek alapján, készpénzben kaptak fizetést. Novák Előd szerint a „Szabad Európa Csapat” – amelyet szintén csak fedőnévnek tart – nem más, mint egy „titkos és törvénytelen, Kubatov-listákat üzemeltető és összeállító szabadcsapat”, s ezt a „bűnszervezetet” fel kell tárni.

Pénteken Fodor Gábor pártja, a Liberálisok már közölték, hogy feljelentést tesznek az ügy miatt, a szocialisták pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot szólították fel, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Szombaton az Együtt is bejelentette, hogy feljelentést tesznek illegális adatkezelés, valamint az állampolgárok személyiségi jogainak megsértése miatt. Emellett a párt az Állami Számvevőszékhez fordul, hogy vizsgálja ki újra a Fidesz kampányköltéseit. Szigetvári Viktor ezt azzal indokolta, hogy „Kubatov Gábor szabadcsapata és kampánygépezete” a kampányköltésekre vonatkozó szabályokat is megszegte, ugyanis napi szinten 1-1,5 millió forintot költött aktivistáira. 

Szigetvári Viktor szerint amennyiben „nyílt bizonyítékokat tartalmazó” feljelentéseiket nem követi vizsgálat, akkor bebizonyosodik, hogy a magyar állam a „Fidesz gépezetének asszisztál”, Magyarország pedig elindult egy „putyinizálódó” úton.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. február 21. 15:40
666 „Szabad Európa Csapat" Tehát SZECS ka ka
jégecet
2015. február 21. 15:22
"Kijelentette: a Jobbik elutasítja a politikai és egyéb diszkriminációt." Bájos.
pszichodoki
2015. február 21. 15:10
LESZ ÉS MENNEK A BÖRTÖNBE!! AZONNALI ELSZÁMOLTATÁSSAL!! Esti érettségi "habonylaci" - 20 millás merci terepjáró, szerb utca / ja az anyós Kaminszky Fanny anyukája - röhögnöm kell!! / bérli!! De nem sorolom...jó hír:(!! Jön ki de marad valszeg Bolívában Tóásó Előd!! Hurrá!!
Berecskereki
2015. február 21. 14:59
Schiffer elnök úr, Szakasits Árpád feljegyzései alapján jutott erre a következtetésre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!