Országgyűlés: megkezdődik a tavaszi ülésszak

2015. február 16. 07:35

Kövér László házelnök javaslatára munkarendet fogadhat el első tavaszi ülésnapján a parlament. Hétfőn tárgyalhatja a parlament az alkoholok jövedéki biztosítékának húszmillió forintra csökkentését és a vasárnap dolgozók százszázalékos bérpótlékát. Egy nemzetközi megállapodás vitájára is sor kerül hétfőn.

2015. február 16. 07:35

Négy törvényjavaslat vitájával kezdődhet meg ma az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A délután egy órakor kezdődő ülésen a Ház megemlékezik a januárban elhunyt Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselőről, ezután napirend előtti felszólalások következnek, majd döntenek a tavaszi ülésszak munkarendjéről.

Kövér László házelnök a házbizottság csütörtöki tanácskozásán tett javaslatot egy új munkarend kialakítására. Ez alapján az Országgyűlés két hétre fogadná el napirendjét. Az egyik héten hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön lennének plenáris ülések, míg a másik héten csak a hét első napján. Az Országgyűlés oldalán elérhető munkarendjavaslat szerint márciustól indulna az új ülésezési rend, és – kisebb, például ünnepek miatti eltérésekkel – e szisztéma szerint zajlana a tavaszi rendes ülésszak, amely június 15-én érhet véget.

Az előzetes napirendi javaslat alapján a mai ülésen az interpellációk, az azonnali kérdések és kérdések után négy javaslat általános vitájára kezdődhet. A képviselők tárgyalni fogják például a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János és parlamenti államtitkára, L. Simon László előterjesztését az alkoholok jövedéki biztosítékának húszmillió forintra csökkentéséről. Megvitathatják továbbá azt a szintén kormánypárti indítványt is, amely alapján a kiskereskedelemben százszázalékos bérpótlék illetné meg a munkavállalót, ha vasárnap dolgozik. Emellett jogállási tárgyú törvények módosítása és egy nemzetközi megállapodás vitáját is lebonyolíthatják még ma.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2015. február 16. 12:28
" a kiskereskedelemben százszázalékos bérpótlék illetné meg a munkavállalót, ha vasárnap dolgozik" Eddig is zsebből fizettek, miért történne ezután másként? Ha a beosztott szót mert ellene emelni, másnap már be sem kellett mennie, úgy röpült a kegyes "vállalkozó" boltjából, üzeméből. Amikor meg ráébred, hogy a nyugdíját félműszak után kapja, miközben napi 10-12 órát güzizett, akkor már eső után köpönyeg...
kukagyerek
2015. február 16. 08:48
Nem kéne ezeket a derék igavonókat így hajtani! Még ki sem pihenték magukat a téli két hónapos szünet alatt, máris heti két napon, napi 4 órát kell gürizniük - éhbérért. És hol van még a tavaszi szünet, meg a több hónapos nyári?
3M..
2015. február 16. 08:30
Ingyenélő, harácsoló banda. Megkezdődik az éves semmittevés, és az új adók, megszorítások kiagyalásának időszaka. Érdemi változásra nem számítunk, maximum negatív, a túlszabályozottság irányába. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!