Az MSZP azt szeretné, ha Orbán elszámolna a vagyonával

2015. január 25. 14:25

Az MSZP felszólítja Orbán Viktort, hogy számoljon el vagyonával az ország nyilvánossága előtt – hangoztatta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten. A politikus szerint amíg a miniszterelnök nem számol el vagyonával, viselnie kell a korrupt jelzőt.

2015. január 25. 14:25

Bangóné Borbély Ildikó vasárnap felszólította Orbán Viktor, hogy számoljon el vagyonával. Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatón kijelentette: a miniszterelnök Magyarország első számú alkalmazottja, ezért az embereknek joguk van tudni, honnan van annyi pénze, amennyit „tisztességes munkával soha nem kereshetett meg”. A magyar emberek nem azért dolgoznak és adóznak, hogy az Orbán családot gyarapítsák – mondta, hozzátéve, a magyar embereknek joguk van tudni, hogy a kormányfő miből tudja lánya több tízmillió forintos svájci tandíját fizetni. Milyen pénzügyeket intéz Svájcban a miniszterelnök? Mekkora is valójában Orbán Viktor vagyona? – sorolta kérdéseit a szocialista képviselő.

Bangóné Borbély Ildikó szerint amíg a miniszterelnök nem számol el vagyonával, viselnie kell a korrupt jelzőt. Úgy fogalmazott, Orbán Viktor nem a közösség, hanem saját családja vagyonát gyarapítja. Véleménye szerint ezt bizonyítja az is, „ahogy a kormányfő saját vejét, Tiborcz Istvánt segíti”. Az MSZP-s politikus azt mondta, Tiborcz István cégének 2009-ben még évi nyolcmillió forintos bevétele volt, két évvel később a cég már 686 milliós forgalmat könyvelhetett el, egy évre rá pedig három milliárd forint volt a bevétele.

Bangóné Borbély Ildikó közlése szerint a miniszterelnök vejének cége kizárólag állami és önkormányzati beruházások révén ért el milliárdos bevételt. Mint mondta, Pécs és Bicske önkormányzata több százmilliós hitelt vett fel, hogy megbízhassa Tiborcz István céget energiatakarékossági fejlesztésekkel. Kitért arra is, hogy sajtóhírek szerint az alig harmincéves férfi cége tavaly év végén megvásárolta a keszthelyi vitorláskikötőt.

A szocialista képviselő azt mondta, nem a fiatalember a hibás, ő csak kihasználja azt a számára kedvező helyzetet, hogy „egy korrupt kormány miniszterelnöke áll a háta mögött és segíti őt”. Közölte: Orbán Viktor nap mint nap megszegi miniszterelnöki esküjét azzal, hogy nem az országot, hanem „saját dinasztiáját építi”.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2015. január 26. 13:57
Jók ezek a vagyonkutatások, az előző szoci szadesz ciklus alatt is vizsgálták Eörsi úr vezetésével, a 100 milliós Orbán vagyont, kutatták a bizonyítékokat a korrupcióra, hiába, majd az Apeh véletlen sorsolása után szintén, ahol adót térítettek vissza a túlfizetés miatt.. Majd miután a rettenetes 100 milliós Orbán vagyon utáni kutatásnak vége lett, és Gyurcsány úr elballagott a pénztárhoz fölvette az ÉVI 100 milliós osztalékát, másik kedves szociáldemokrata padtársa pedig az évi rendes 250 milliós osztalékát...... De a rettenetes Orbán vagyon után folyik a kutatás.. Meg az 1000 négyzetméteres szőlőlőbirtok után...
írmag
2015. január 26. 12:43
A demokráciában idáig jutottunk!? Leváltottátok és kizártátok az állami működtetéséből a 800 ezer volt kommunistát? Mindegy milyen beosztása volt, miniszter, minisztériumi takarítónő, múzeumi teremőr, portás, párttitkár sofőrje, és a többi (a besúgó, az ügynök, súlyosbító körülmény). Nem! Pedig a nem kommunista erkölcs ezt kívánta volna. A jelenlegi helyzethez sajnos ez is súlyosan hozzájárul, nem is beszélve a nem kommunista tömeg kihagyásáról a privatizációnál, az egzisztencia hitelnél, a bankár konszolidációnál. Nem voltunk Printz és Kulcsár vezette ügyek nyertesei sem. Elég lehetne már abból, hogy a saját működtetése megy (legyen az bármilyen területen), de ha állami alkalmazottként kapja a fizetését ugyanebben a tevékenységben rögtön, törvénytisztelettel teli hülye és tehetetlen lesz az őt megválasztók „érdekében”. Az állami leosztásából származó visszafizetéshez is két fél kell, hogy a korrupció egész lehessen, pedig rendszerváltásra indultunk. Vissza kell térni a pártkötődés nélkül megválasztható és visszahívható parlamenti, önkormányzati, meg az új kedvezményezettek, az európai képviselők világába, a tízparancsolat ismerete és megtartása minimum, bármilyen felekezetű is legyen, csak magyar. Az „Isten engem úgy segéljen” ezt is tartalmazza. Szülőfalumban a község vezetői: bíró, esküdtek (valamikor) az alábbi esküt tették le: „Én N.N. hitemet leteszem az élő Isten, a Boldogságos Szűz, az Isten minden Szentjei előtt, hogy én az Isten parancsolataihoz alkalmaztatott törvényeknek és szokásokhoz híven meg akarok felelni. A Tekintetes Nemes Vármegye rendeléseit, valamint annak hasznát, úgy méltóságos uraság, nem különben a községét, amennyire tőlem telik előmozdítani, ellenben minden károkat ezektül távoztatni. Fogadom, hogyha a közjónak és más egyéb környülállásos dolgainknak, hasznáinknak előmozdítására közöttünk Esküdtek között valami mondhatni fog, rejtekben tartom és másnak kedviért ki nem nyilatkoztatom. Fogadom, hogy az igazságot minden időben a vevésben, adásban, mérésben és mindazokban, melyek reám bizattatni fognak, szemem előtt tartom, senki kedviért, Atyafiságszeretetért, hasznomért, nyereségemre, félelemért, más efféliekért el nem titkolom, melyek hasznomra, káromra lehetnének. Isten engem úgy segéljen és az ő Szent Evangéliuma.”
Csigorin
2015. január 26. 08:55
Jo, de ti meg szamoljatok el az allamadossaggal, a rengeteg kolcsonnel amit felvettetek a magyar nep neveben, mert hogy rank egy vasat se koltottetek belole az hottbiztos.
Eltünt
2015. január 26. 04:46
LEGELŐSZÖR GYURCSÁNYT MEG A TÖBBI SZOCIT BAJNAIVAL DEMSZKÁJJAL EGYÜTT ELSZÁMOLTATNI AKIJK 2002-2010 -IG KORMÁNYOZTAK. UGYAN MIBŐL GAZDAGODTAK MEG PÁRLÉV ALATT ,2010 BUKÁSUK UTÁN NEM SZÁMOLTAK EL A NAGY HIÁNNYAL. SIMON FÉLE GAZDAGOK HONNAN VETTÉK A DUGI PÉNZEKET. http://kepfeltoltes.hu/view/140218/10199947451604837_615845211818701_1487931592_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Hírtv is beállt az ATV közé .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!