Kell-e nekünk Buzsihisz?

2014. november 24. 12:07

De mi is az a BZSH, amit az elmúlt hónapokban sokan összemosnak a magyar zsidósággal? Igazándiból semmi.

2014. november 24. 12:07
Radnóti Zoltán

Magyarul a kommunista rendszerben a budapesti zsinagógáktól megvonták az önrendelkezési jogot, és áthelyezték azt egy vízfejre, aki helyettük tárgyal és őket bölcsen képviseli, ingatlanjaikat karban tartja. Ez lett a BZSH, a Budapesti Zsidó Hitközség, ami gyakorlatilag a budapesti zsidó hitközségek szövetsége lenne, Buzsihisz. Ami akár lehetne egy budapesti érdekvédő szövetség is, ám az igazi érdekvédelem az, ha a Mazsihisszel karöltve dolgozik, hiszen nem a Mazsihisztől kell megvédenie magát a BZSH-nak!

Mert ne feledjük, az állami szerződéseket – szinte mindig – csak a ma már történelmi egyházként számon tartott MAZSIHISZ köthet meg, a BZSH a MAZSIHISZ nélkül csak egy egyesület, nem egyház..

Azaz a BZSH önmagában – önmagán kívül – nem képvisel senkit sem, ám mégis egy 2,5 milliárd forintos forgalmú vagyonkezelő »részvénytársaság«. Sőt az is bátran kimondható, hogy a BZSH-ra rendszertechnikai szempontból semmi szükség nincs, mert csak a vagyon (óvoda, iskola, szociális intézmények, bérbe adható ingatlanok stb.) elkülönített hasznosítására áll külön a Mazsihisztől. (…)

A BZSH sorsa nagyjából három lehet:

1) Továbbra is fenntartja ezt a „zoltais” struktúrát, és a szavazásokat eldöntő alig 30 ember nagyon büszke arra, hogy neki milyen hatalma van, ám közben nem veszi észre, hogy hová is kormányozza ezt a szervezetet.

2) A BZSH közgyűlése/vezetősége, stb. észreveszi, hogy a BZSH társadalmi elfogadottsága a zéróhoz konvergál, és változtat a közgyűlés arányain, majd valamilyen módon és jogon vagy beengedi azokat az öntudatos zsidó szervezeteket, amelyek szeretnének segíteni a modern vallásos közösség döntéshozatalaiban és működésében.

3) A BZSH közgyűlése/vezetősége, stb. észreveszi, hogy a BZSH felesleges vízfej, pénzpazarlás és nem képviseli a budapesti zsidóságot, csakis önnönmagát, ezért feloszlatja önmagát, lehetőséget adva körzetek önálló fejlődésére.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. november 24. 17:48
Minden szervezet értelme: sokan élnek belőle.
talán
2014. november 24. 14:18
Van aki ezeknek hisz,a többség nem hisz. Lehet ragozni de semmi értelme.
GV0917
2014. november 24. 13:43
Ha már lúd, legyen kövér. Igaz, hogy ezek a zsidó szervezetek-nem kifejezetten egyházi kérdésekben döntenek, hanem az állam által adott költségvetési pénzekről is. Így -úgy vélem, van annyi közöm hozzá, mint bár ki másnak.Főleg a budapesti zsidó szervezetek egyéb ilyen tevékenységéhez. Már csak demokrata mivoltom miatt is! Ez nem azt jelenti, hogy koalícióra lépnék bármely liberálissal ,SZDSZ-essel, de főleg nem Gyurcsány fődemokrata és főripacs úrral és szedett vetett innen onnan kirúgott outsider bandájával. Ha a poszt írójának ismertetését elfogadjuk,nincs kétségünk objektivitása iránt. A MAZSIHISZ a FEJ- a BUZSIHIZ egy pótfej, olyasmi , mint egy jól kifejlett zsírmirigy a fejtetőn. Egyetlen közös céljuk : eliminálni az államtól kapott sápot- egyéni célokra! Ez az az egészben a bibi! Mert ugyebár ha az ország legnagyobb városa és egyben Fővárosa Budapest, akkor érthető, hogy a BUZSIHISZ nagyobb darabot tör le a maceszből. De akkor mit szóljon Debrecen? Az a második "legnagyobb" település. Akkor miért nincs DEZSIHISZ?Jön majd a MIZSIHISZ, a SZEZSIHISZ, a PÉZSIHISZ, a GYŐZSIHISZ,a ZAZSIHIZ,és így sorban a különféle HISZ-ek(nem egészen mert okom van feltételeznem, hogy egyiknek sem jó hinni!) Aztán van még egy furcsaság! Keresgélj nyugodtan a statisztikában, azt fogod tapasztalni, hogy a fővárosi zsidó állampolgárok száma jóval több, mint a vidékieké! Na erről nem szerettek beszélni! Inkább vállalod a némaságot, mint azt hogy egyszer dicséred azt, akinek így-vagy úgy de megmeneküléseteknek köze volt!
SaludePlata
2014. november 24. 13:05
Buzihisz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!