Összefér-e kereszténység, demokrácia és közmorál?

2014. november 06. 16:12

A kereszténység, demokrácia és a közmorál összeegyeztethetőségének kérdéséről tart előadást a Danube Institute szervezésében a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Anthony O’Hear, a Királyi Filozófiai Intézet igazgatója november 11-én, kedden.

2014. november 06. 16:12

Összeegyeztethető-e a demokrácia, a kereszténység és a közmorál? Erről tart előadást Anthony O’Hear, a Királyi Filozófiai Intézet igazgatója a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának budapesti, Szentkirályi utcai épületében, november 11-én, kedden, a Danube Institute szervezésében.

Anthony O’Hear politikai erkölccsel, politikai filozófiával, tudományfilozófiával és vallásfilozófiával foglalkozik, szakterülete az oktatás, tíz éve a brit kormány oktatásügyi tanácsadója – különösen befolyásos volt Margaret Thatcher és John Majos miniszterelnöksége idején. 
 
Az ő előadását Horkay Hörcher Ferenc, az MTA Filozófiatudományi Intézete igazgatójának, a Pázmány  Politikaelméleti Doktori Iskolája vezetőjének reflexiója követi.
 
Az előadásra a regisztráció kötelező.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2014. december 06. 22:40
úgyan Arlet,régi séma
alex.leopardi
2014. december 06. 22:40
közmorál=Dk=Maszop= Pm?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/
alex.leopardi
2014. december 06. 22:40
Semmi kifogásom az Úriember ellen,a tematika iránt sem,sőt,de a liberalizmus egy sötét véleménydiktatúrát képvisel a globális nemzetközi sajtó által.Balnácik,nyasgem.
Senye Péter
2014. december 02. 07:01
A közmorál könnyűszerrel megismerhető. A kereszténység sokszor nehezen vállalható. A demokrácia meg időnként önellentmondásos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!