ET: Azerbajdzsán megsértette a jóhiszeműség és a jogállamiság elvét

2014. november 19. 13:59

Az Európa Tanács szerint Azerbajdzsán megsértette a jóhiszeműség és a jogállamiság elvét, amikor a gyilkosság miatt elítélt azeri tisztet az átadást követően azonnali kegyelemben részesítette.

2014. november 19. 13:59

Határozatban ítélte el Azerbajdzsánt szerdán az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének állandó bizottsága, mert Ramil Safarov átadását követően megsértette a nemzetközi kapcsolatokban tanúsítandó jóhiszeműség és a jogállamiság elvét, amikor a gyilkosság miatt elítélt azeri tisztet azonnali kegyelemben részesítette.

Az azeri Safarovot két évvel ezelőtt az Európa Tanács külföldi foglyok átadásáról szóló egyezménye alapján adta át Magyarország hazájának. Az egyezmény a szervezet közleménye szerint alapvetően humanitárius célokból teszi lehetővé a foglyok hazaszállítását.

Hazatérésekor Safarov azonnal elnöki kegyelemben és hősnek járó fogadtatásban részesült, valamint visszamenőleges hatállyal elő is léptették, holott a magyar bíróság gyilkosság miatt életfogytiglani börtönre ítélte, s legkorábban 30 év után szabadulhatott volna.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2015. december 22. 01:49
van ez az azeri ficko..aki baltával levágta egy másik ember fejét...gondolom nem kell messzire menni a feltételezésben pszichiátriai diagnozis nélkül sem, hogy megállapituk, hogy ez az azrei férfi pszichopata... képzeljünk el egy forditott esetet..egy külföldön tanulo magyar levágja a példa kedvéért egy román diáktársa fejét baltával...majd hazajönne ésnemzeti hösként ünnepelve szabadon engednék.. nem örülnék, hogy fejet levágni képes pszichopaták itt koszálnának közöttünk... viktor és csapata ehhez aszisztált..
SwordFish
2014. december 11. 15:30
Nem baj, hülyék. Nem kaptok majd azeri gázt (se). >:-D
Ombudsmanyus
2014. november 22. 23:04
Mit értesz kettős mércén? Volt egy másik baltás gyilkos, akit szintén kiengedtek, szintén kegyelemben részesítettek, de azt nem ítélte el az EU? Más baltás gyilkosa jó gyilkos, csak a miénk nem?
Tintamin
2014. november 20. 11:11
Viszont Viktornak meg Navracsicsnak nyakig benne van a keze ebben a mocsokban.... Elhányom magam, ha arra gondolok, hogy ezek ilyen könnyen adják az ország becsületét. Szarnak ezek arra, mit gondolnak rólunk, de az még valószínűbb, hogy fogalmuk sincs, hogy működik a világpolitika, mert az összes valamirevaló szakértőt kirúgták, fideszes seggnyalókkal helyettesítették, illetve a Századvég adja Viktornak kedves "tanácsokat". Csodálatos, amit az utóbbi időben külpolitikában intéznek ezek a félkegyelműek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!