A három csoda

2014. július 07. 18:34

Pozsonyba érkezett David Hasselhoff. A dalai láma érkezését nem övezte ekkora érdeklődés.

2014. július 07. 18:34
Veres István

„Három csoda történt az elmúlt napokban Szlovákiában. Na jó, igazából csak kettő, de ha már csodákról beszélünk, legyen három. Minden csütörtökön kezdődött, amikor Pozsonyba érkezett David Hasselhoff, és hű társa, Kitt, a fekete Pontiac. Sajtótájékoztatót tartottak, szombaton pedig Diósförgepatonyba mentek, ahol 16 ezer ember várta őket. Bizony, a dalai láma érkezését nem övezte ekkora érdeklődés.

Közben pénteken a kormány kisebbségi bizottságába új tagokat választottak. Bárdos Gyula, Masszi János, Szekeres Klaudia, Orosz Örs és Tokár Géza felkészült, ütős csapatként képviselheti a szlovákiai magyarokat. Pontosabban csak képviselhetné, ugyanis a bizottságban szavazati joguk összesen egy. Sebaj, a bizottságon az elmúlt három évben sem múlott semmi, amikor öt szavazatunk volt, talán most sem dől össze emiatt egyetlen nyári sörsátor sem. Mindenesetre csodaszámba megy a Kerekasztal érdekérvényesítő képessége: kijelentette, hogy nem jelöl tagokat a testületbe, ennek ellenére mégis azok kerültek be, akiket (nem) jelölt. Mi lett volna, ha még akarták is volna?”

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2014. július 08. 09:03
Hát a kisebbségi bizottság egy igazi komédia. A szlovákiai kisebbségi patyomkin-falu szerves része... Először szigorú feltételeket szabnak a jelöléshez, majd mégis elfogadják feltételek nélkül a magyar jelölteket. Valószínűleg rájöttek, hogy az egész színjáték értelmét vesztené, ha a magyar szereplők nem lennének ott, ugyanis mit érne az olyan látszatbizottság, ahonnan a gyakorlatilag az egyetlen jelentős nemzeti kisebbség képviselői hiányoznak. Hogyan mutogatnák ezt a külföld felé, ami az egész bizottságnak az egyetlen célja...
Ultima Ratio
2014. július 08. 07:44
Látom a mandisok továbbra is gyűlölnek minden embert aki bármilyen formában jól meri érezni magát. Prolik.
Burmin
2014. július 07. 19:00
DIosforgepatony hogy van szlovakul ?
Akitlosz
2014. július 07. 18:56
Mert ki az a dalai láma? Azért álljon már meg a menet! David Hasselhoff sokkal több embert szórakoztatott már életében mint a dalai láma, aki Tibetbe persze nem mer elmenni, csak itt osztaná az észt, ahol nem igazán vevők az emberek a buddhizmusára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!