Fokozódik az izraeli-palesztin konfliktus

2014. július 11. 10:10

A hadművelet negyedik napján mindkét fél fokozta erőfeszítéseit: pénteken reggel a Gázai-övezetből számos rakétát lőttek ki izraeli területekre, amelyre nem maradnak el a válaszcsapások sem. Izrael az elmúlt három és fél napban mintegy 1090 gázai célpontot támadott.

2014. július 11. 10:10

Mind az izraeli hadsereg, mind a gázai övezeti fegyveresek fokozzák háborús erőfeszítéseiket a hadművelet negyedik napján. Reggel az övezetből több hullámban számos rakétát lőttek ki izraeli településekre. A rakéták lakott részekre tartó részének túlnyomó többségét a Vaskupola védelmi rendszer elfogórakétái megsemmisítették, de egy közülük becsapódott Asdódban. A rakéta egy benzinkútnál robbant föl, és lángra gyújtotta a tartályokat, súlyosan megsebesítve egy, könnyebben pedig két embert. A palesztinok egyszerre számos rakéta útnak indításával próbálják kiismerni és megtéveszteni a Vaskupolát, reggel Asdódra egyszerre kilenc rakétát lőttek ki, azok közül ért egy célhoz. 

Izrael az utóbbi három és fél nap alatt 1090 gázai célpontot támadott, ami azt jelenti, hogy minden négy és fél percre jutott egy katonai akció. A támadások nyomán legkevesebb 98 palesztin vesztette életét, a hadsereg becslése szerint a harmaduk civil volt. 

Iszmáil Haníje, a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista szervezet vezetője pénteken Gázában a palesztin médiának kijelentette, hogy „népünk győzni fog, nem érdekes az áldozatok és a fenyegetések száma. Népünk egységes, és példátlan módon támogatja az ellenállást.” „Nem félünk az ellenség fenyegetéseitől. A vezetők vére nem fontosabb a gyermekekénél és a családokénál” – utalt a fegyveres szervezetek vezetőinek izraeli célbavételére. Mahmúd Zahar, a szervezet egy másik vezetője a Hamász tévéjének úgy nyilatkozott pénteken, hogy készek hónapokig harcolni, s hogy a jelenlegi akció akkor ér véget, ha megszűnnek az izraeli „jogsértések”, köztük a Gázai övezet elleni bojkott, és szabadon engedik a Gilád Salit fogolycseréjekor elengedett, majd a három izraeli tizenéves június közepi elrablása és megölése után ismét őrizetbe vett palesztinokat.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazri
2014. július 11. 16:12
A HamaSS szelet vetett. Érdekük, hogy a lehető legtöbb gyerek, nő , civil haljon meg, hátha Allah (nemzetközi közösség) beavatkozik. Nem véletlenül fegyverekkel kényszerítenek civileket a háztetőre. Hány gyermekkatona van a halottak között? Hány civil ruhás HamaSSos hunyt el? Annak idején ünnepeltek, amikor a 3 tizenévest tarkón lőttek, amikor egy arab tinédzsert is meggyilkoltak kiborult a bili. A HamaSS ünnepelte a 3 zsidó fiú meggyilkolását, a tetteseket elrejtette valahol, a másik oldalon már börtönben vannak a tettesek, és remélhetőleg nagy árat fognak fizetni az arab fiú meggyilkolásáért.
bsandor
2014. július 11. 12:32
lőjenek egyet piros dani valagába és részemről kezdődhet a békekötés
mantelman
2014. július 11. 11:44
Miért lőnek a palesztin terroristák eredménytelenül a semmibe, miközben a válaszcsapásokkal zsidók palesztin gyermekek tucatjait ölik? vs. Miért vonultak be ellenállás nélkül a zsidók Auschwitzba?
-d(-_-)b-
2014. július 11. 11:26
Ahogy Hillél rabbi megfogalmazta: "Ami neked nem esnék jól, azt ne tedd felebarátodnak!" Ebből látszik, hogy ez bizony nekik maguknak is jól esik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!