Dél-Szlovákia gazdasági helyzetét mutatja be egy új weboldal

2014. július 01. 14:17

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Gazdasági bizottsága honlapot indított, hogy bemutassa: Dél-Szlovákia gazdasági helyzete az ország többi részéhez képest is elkeserítő.

2014. július 01. 14:17

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Gazdasági bizottsága szerint a magyarlakta Dél-Szlovákia gazdasági helyzete elkeserítő az ország többi részéhez képest is. Ennek bemutatására kedden egy új weboldalt indítottak el. Az oldal egy tavalyi kutatás eredményeit mutatja be, melyben a Szlovákiában élő magyarság jelenlegi helyzetét és gazdasági lehetőségeit kutatták Antalík Imre egyetemi tanár vezetésével.

A honlapon havonta más témát fognak bemutatni. A készítők arra törekednek, hogy „egy-egy problémát kizárólag gondos elemzés után, kisebb alkotóelemeire bontva” mutassanak be. A fő kérdés az, hogyan lehet Dél-Szlovákia gazdasági helyzetén javítani. A kedden publikussá váló első rész a terület demográfiájával foglalkozik. Az oldalon elérhetőek lesznek a Csallóköz és Szabad Újság lapokban pár hete elindult pénzügyi intelligencia-sorozat epizódjai is, mivel a készítők szerint a dél-szlovákiai magyar családok „nem értenek a mindennapi pénzügyekhez”. Ez a rész hetente fog frissülni.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2014. július 01. 15:16
El kell szakítani, majd mi fölfuttatjuk. És végre Magyarként, lesz számontartva a magyar, nem egy lesajnált koloncként. Szebb Jövőt!
A_Haza Bölcse
2014. július 01. 14:54
a magyarlakta területek gazdasági állapota úgy általában is elkeserítő, nem csak dél-szlovákiában hanem Magyarországon is de ez biztosan csak véletlen egybeesés, olyan nem lehet hogy dilettáns, lusta trógerek lakják ezeket a vidékeket
dávid
2014. július 01. 14:33
ügyes lépés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!