Baka egyezkedhet az állammal

2014. május 28. 17:00

A jogellenesen kirúgott korábbi LB elnöknek a strasbourgi bíróság kártérítést egyelőre nem ítélt meg, a felekre bízta, hogy megegyezzenek.

2014. május 28. 17:00

Mivel a Legfelsőbb Bíróság helyett létrehozták a Kúriát, vagyis jogalkotói aktussal szüntették meg Baka András posztját, így a korábbi LB-elnök nem élhetett jogorvoslattal, ekként pedig sérült a bírói úthoz való joga. Emellett a szabad véleménynyilvánításhoz való jogát is sértették az Európai Emberi Jogi Bíróság szerint – összegezte Baka ügyvédje.

Arra a felvetésre, hogy a jogsértő állapotot hogyan fogják megszüntetni, azt mondta: attól még, hogy az eredeti állapotot nem lehet helyreállítani, Baka kártérítést kaphat. Erről viszont egyelőre nem döntött a strasbourgi bíróság, hanem a felekre bízta, hogy megegyezzenek – mondta Cech András.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2014. május 30. 09:31
Jobban tenné a posztkommunista Fidesz, ha feldobna egy kis kárpótlást Bakának, amit mondjuk talán nem közpénzekből hanem Lázár elvtársuk vadászbüdzséjéből, esetleg Rogán elvtársuk általa is alig nyilvántartott ingatlanjainak eladásából fedezhetnének, mert a strasbourgi bíróság cerkája vastagabban fog írni... :)
fradi44
2014. május 30. 09:31
Kérjen nekem is -:)
bumburi
2014. május 30. 09:31
A 250 millió az sok, de adjanak neki 50 Ft-ot.
várúr
2014. május 29. 23:52
Te nem posztkomcsi vagy, hanem jelenidejű. Jobbikosra mázolva. Saját büdzsédből fizesd Bakát, ha már így fel vagy háborodva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!