Ki szeletelheti a tortánkat?

2013. november 27. 19:34

Egészen elképesztő az a cinizmus, amivel Mesterházy és az MSZP vezetői az utóbbi napokban teleszórják a médiateret.

2013. november 27. 19:34
Lánczos Vera

Egészen elképesztő az a cinizmus, amivel Mesterházy és az MSZP vezetői az utóbbi napokban teleszórják a médiateret. (Bajnait és szószólóit nem említem külön, mert ők már csak halvány másolatok. )

Először is azt szajkózzák, hogy megfelelő ajánlatot tettek a DK-nak, de azt már nem hajlandók konkrétan – mondjuk írásban részletezve – a nyilvánosság elé tárni, hogy az a remek ajánlatuk miből is állt, milyen körzetekre vonatkozott pontosan. Hány listás helyre pontosan? Milyen kikötések övezték pontosan? Nem írják le, mert akkor nyilvánvalóan tarthatatlan lenne ez a kijelentés. De nincs amnéziánk és olvashattunk akkor hiteles beszámolókat a tárgyalásról. Niedermüller Péterét például, aki a tárgyaló delegáció tagja volt, s amelyből kiderül, milyen feltételeket diktáltak. Bauer Tamás elemzését, aki világosan kimutatta, miért volt irreálisan aránytalan az MSZP ma normálisnak és »nyitva hagyottnak« nevezett javaslata, már a DK akkor kimutatható támogatottságát tekintve is.

Másodszor, azt hiszik, nem emlékszünk a »méltányos-nak és korrekt«-nek titulált ajánlathoz fűzött érvekre sem. Arra, hogy azért olyan egyenlőtlen az az ajánlat, mert a DK támogatottsága alig mérhető, ehhez képest Gyurcsány többet visz, mint hoz. Azóta mindkét érvelésről kiderült, hogy megalapozatlan, számszerűsíthetőn nem úgy van. Ennek ellenére ma is folyamatosan azt ismételgetik, érthetetlen, hogy a DK elutasította az ajánlatukat, pedig »csak« Gyurcsányra mondták, hogy nem jöhet.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johnnyrotten
2013. november 28. 08:51
Emberek! Van még kávé?! Folyamatosan itatnak...
kaktuszvirág
2013. november 28. 07:20
Ez az igazi,amikor a láncosverák ekézik a nem annyira zsidó ballibsi pártot a nagyonzsidó libsibipsi párt érdekébe.
hátakkor
2013. november 28. 07:05
A puccsista belülről megpróbálta elfoglalni az mszp-t, kihajították. Most kívűlről sem kérik. Ezek a bolsevista ösztönök Vera néni..
Peter8811
2013. november 28. 07:00
Így kell ezt elvtársnő úgy tenni mintha széthúznátok, (mint rövidlátó a pinát) majd a választáskor meg "egyesült e-röhö-höhö-vel legyőzzük a hazát"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!