Együtt-PM: Hoppál hazudik

2013. június 30. 16:48

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Szövetség szerint a Fidesz szóvivője hazudik akkor, amikor azt állítja, hogy az ellenzék célja a bankadó kiváltása és az országos ingatlanadó bevezetése.

2013. június 30. 16:48

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Szövetség szerint a „rezsim szóvivőjének” hazug kijelentésével szemben éppen a Fidesz önkormányzatai vezettek be drasztikus ingatlanadót országszerte. A Bajnai Gordon vezette tömörülés Hoppál Péternek, a Fidesz szóvivőjének arra a vasárnapi kijelentésére reagált az MTI-nek, miszerint a baloldal – hatalomra jutása esetén – csökkentené vagy megszüntetné a bankadót, a kieső bevételt pedig országos ingatlanadó kivetésével pótolná.

Az Együtt-PM közleménye szerint Hoppál Péter azért hazudott a szövetség adóterveiről, hogy ne kelljen elmondania az igazságot Orbán Viktor adórendszeréről. Hoppál Péter Pécsett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a baloldal paktumot készül kötni a bankokkal. Hatalomra kerülésük esetén a bankadót a Gyurcsány Ferenc által elképzelt, majd Bajnai Gordon által még nagyobb mértékűre tervezett országos ingatlanadóval helyettesítenék.

„Bajnai Gordon fejében még az az extrém elképzelés is megfordult, hogy azok a családok, nyugdíjasok, akik nem tudják fizetni ezt az ingatlanadót, jelzálogjog-bejegyzést kell, hogy engedélyezzenek a bankok javára” – mondta vasárnap Hoppál Péter. Az Együtt-PM közleménye szerint az igazság ezzel szemben az, hogy az Orbán Viktor vezette „adócsökkentések kormánya” harmincnál több új adót vezetett be, az igazságtalan egykulcsos adóval pedig elvett a szegényebbektől, hogy a gazdagabbaknak adjon.

Az ingatlanadóból csupán Pécsett, Hoppál Péter városában 2,6 milliárd forintot meghaladó bevétele volt a fideszes városvezetésnek - fűzték hozzá. A Együtt-PM Szövetség kizárólag a törekvő polgárokkal köt „paktumot”, méghozzá egy igazságos adórendszerről, amelynek révén Magyarországon könnyebb lesz felemelkedni, mint leszakadni

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. június 30. 22:20
Bajnai minisztersége alatt volt egy olyan verzió, hogy a nyugdíjasnak számlán összegyűjtik az ingatlanadót és amikor meghal levonják az örökségből kamatos kamattal. A másik geciség volt, hogy nem osztható fel az ingatlan a tulajdonosok között (társasházi lakások, szövetkezeti lakások) a teljes értékre vetik ki az ingatlanadót és felosztják a tulajdonosok között tulajdoni hányad alapján. Bajnai jobb ha elhúz Libasztánba Clinton nénihez. Prutty!
tabakur
2013. június 30. 20:56
Ugye az ingatlanadó az gyalázat a fideszes urak szemében de a minimálbéresek 16%-os SZJÁ-ja az rendben van. Háromszáz meg hatszáz négyzetméter után nehogymár fizetni keljen a nyolcvan-százezer forintos bérből természetes a 16% SZJÁ. Ez azért van mert az emberek oldalán állnak.
dönci5
2013. június 30. 19:29
Hazudik? És ez kit lep meg? Ezért fizetik.
hátakkor
2013. június 30. 19:21
Tök mindegy mi Baynauék célja. Egyszer adódott egy lehetőség, láttuk mit tettek. Most szarabbul áll a szénájuk, nem tudnak a parlamanti többséggel magánszerződéseket kötni. Van 8 szakadárja, azt kifújt. Most az mszp már nem kéri ezt a kis mutyist.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!