Emberközelből

2013. április 10. 21:57

A hatalom nem felejtheti el: a rászorulókról való gondoskodás alapvető feladata. Ehhez pedig meg kell ismernie a szegényeit. Lehetőleg közelről – emberközelből.

2013. április 10. 21:57
Nagy Márta

„Egyre inkább úgy érzem, szakad az a bizonyos szociális háló és a mind nagyobb hasadásokon kizuhannak a rászorulók. A Kisalföld hasábjain hétről hétre találkozunk az elkeserítő sorsú emberekkel, akik már nem a hivataloktól, intézményektől kérnek segítséget, hanem az olvasóktól. És bizony még az a szerencse, hogy bár a hivatalos segítők egyre gyakrabban – sokszor tényleg kényszerűségből – csak széttárják a kezüket, mert nincs több támogatási forma, olvasóink adnak és segítenek.

Pedig egy államot kiválóan jellemez, hogy mit tesz az elesettjeivel. Erős állam – erős védelem. És az Orbán-kormány mindenképpen erőt sugároz: erős a kommunikációban, a központosításban. Lehet, hogy ez a baj? A túlzott centralizáció megöli az egyéni kreativitást, a spontaneitást. A legapróbb részletekbe menő felső utasítás a bürokratikus gépezetben egy idő után ellentmondásba kerül önmagával, amit újabb és újabb utasítással kell orvosolni. Ebben a folyamatban az egyén mechanikus végrehajtóvá válik, nincs érdekeltsége a végeredmény minőségében. Az eredmény törvényszerűen silány lesz.”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2013. április 11. 07:39
"A hatalom nem felejtheti el: a rászorulókról való gondoskodás alapvető feladata" Má mé lenne alapvető feladata? ki mondta ezt. Azért mert a Kádár-rendszerben ezt súlykolták, még nem igaz. Az igazság az, hogy ha nagyon segítjük a szegényeket, akkor egyre több lesz belőlük.
tevevanegypupu
2013. április 11. 06:19
Ez oldalfuggetlen..gyarak leszerelve, tonkreteve, az ott dolgozok tizezrei az utcan, hat ugy megis hogyan? Szakmunkaskepzes megszunt, az egyetemek ontottak a felesleges diplomasokat..hova menjenek? Ha mar valakit hibaztatni lehet, akkor kezdjuk a 12 eves mszp-szdsz kormanyokon..
békalepcse
2013. április 10. 23:57
Azt nem tudom elképzelni, amikor azok a szegények évek során át széttárt karokkal várják a segítséget. Amikor érezhetően nem hullik sült galamb az égből, nem kéne vetni? Arra biztatni másokat is?
narmer
2013. április 10. 23:23
Írod Magyarország legocsmányabb, legkommunistább, leghazugabb napilapjában.Muhaha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!