Az RMDSZ a magyarellenes retorika megfékezését kérte Pontától

2013. február 12. 19:14

A romániai magyarellenes retorika megfékezését kérte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Victor Ponta román miniszterelnöktől, akivel kedden találkozott.

2013. február 12. 19:14
A megbeszélésre azt követően került sor, hogy román-magyar vita alakult ki a székely zászló kitűzése ügyében. Az RMDSZ-nek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Kelemen a román kormányfőnek elmondta: határozottan visszautasítják azokat a „soviniszta, magyarellenes” kijelentéseket, amelyeket Valer Marian szociáldemokrata párti szenátor tett.
 
Marian egy vasárnapi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egyik képviselőtársával együtt olyan törvénytervezetet terjeszt be, amely egyebek között büntetné azokat, akik a nyilvános helyeken nem románul beszélnek.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2013. február 12. 22:51
Magyarországnak meg kell vétóznia Románia schengeni csatlakozását, amíg nem fognak rendesen viselkedni és nem szavazza meg a román parlament székelyföld autonómiáját. Valójában már EU-s csatlakozásukat is meg kellett volna vétózni.
devlaci2
2013. február 12. 21:18
Magyarország 2013azt érzi az ember, hogy bármit megtehetnek vele, ez csalja utcára a diákokat, a civileket és olyakor a szélsőjobbot is. És ez ugyan az az erő, ami a bizonytalanokat a Bajnai féle álruhás kommunisták karjaiba löki. http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/fideszfanok-alcivilek-alruhas.html
Hunor N.
2013. február 12. 20:14
A román kormány azt tervezi, hogy felszabdalja Székelyföldet. https://dl.dropbox.com/u/106932443/SZEKELYFOLD_HUN.pdf
Mr Flinkenstein
2013. február 12. 20:03
Orsos azt igerte, hogy megvedi a hatarontuliakat. Tessek Viktor, itt a lehetoseg ! Valahogy nagyon eltuntel Semjen haveroddal egyutt a temaval kapcsolatban !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!