Húsz kisgyermeket keresztelt meg XVI. Benedek pápa

2013. január 14. 07:54

A keresztény élet mai társadalmi elfogadtatásáról beszélt XVI. Benedek vasárnap, amikor vatikáni dolgozók gyermekeit keresztelte meg a Sixtus-kápolnában Jézus megkeresztelkedésének ünnepnapján.

2013. január 14. 07:54

Nem könnyű kinyilvánítani kompromisszumok nélkül azt, amiben hiszünk, főleg abban a társadalomban, amelyben mi élünk, és amely gyakran divatja- és idejétmúltnak tartja azokat, akik Jézus hitéből élnek” – mondta homíliájában XVI. Benedek.

A keresztény hitben élők társadalmi befogadásáról beszélt az egyházfő hangsúlyozva, hogy a ma elterjedt mentalitás még magukat a keresztényeket is fékezi hitük nyílt vállalásában a közmegbecsülés elveszítésétől tartva.

A pápa a Sixtus-kápolnában pontifikált szentmisét Jézus megkeresztelkedésének ünnepén. Húsz kisgyermeket keresztelt meg, 11 lányt és 9 fiút, szokás szerint a Vatikán alkalmazottainak gyermekeit, akik az utóbbi hónapokban születtek.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!