Hárommilliárdnyi adósságot vesz át az állam Nagykanizsától

2013. január 31. 18:06

Az állam mintegy három milliárd forintnyi olyan adósságot vállal át, amelyet Nagykanizsa önkormányzata halmozott fel.

2013. január 31. 18:06

Csaknem hárommilliárd forintnyi önkormányzati adósságot vállal át az állam Nagykanizsán, egyéb témák mellett ennek részleteiről is tárgyalt csütörtökön a város közgyűlése. A városháza összesítése szerint az állami kézbe került Kanizsai Dorottya Kórházra fordított kölcsönöket teljes egészében átvállalja az állam, vagyis 245 millió forinttal csökken a város hitelállománya.

Az egyéb kölcsönösszegek 6,7 milliárd forintot jelentenek Nagykanizsán, ennek - az adóerő-képességhez igazított számítások alapján – 40 százalékát veszi át a kormányzat, vagyis további csaknem 2,6 milliárd forintot. Az adósság átvállalásához szükséges önkormányzati adatszolgáltatásról szóló előterjesztést a közgyűlés nagy többséggel fogadta el: tizenöt képviselő igennel szavazott, ketten tartózkodtak.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
UrbánPiktorMonnyonLe
2013. január 31. 18:16
Nagyszerű. Nagykanizsán folyamatosak a felújítási munkálatok, új körforgalmak épültek és épülnek amitől a közlekedés valamivel gyorsabb lett, a városból jóval könnyebb kikecmeregni mint a kis mellékutcákon, csodálatos Erzzébet-tér épült hatalmas szökőkúttal, a város belterülete nagyon, nagyon szép lett, komolyan, de miből finanszírozzák és mennyibe kerül mindez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!