Átadták a Keresztény Kulturális Akadémia díját a fővárosban

2013. január 12. 15:23

Átadták a Keresztény Kulturális Akadémia által alapított Cornelius-díjat szombaton a fővárosban; a díjat az idén a sajtó képviselői kaphatták meg.

2013. január 12. 15:23

A rendezvényen elismerésben részesült Vértesaljai László jezsuita szerzetes, Szöllősi Györgyi, az MTV műsorvezetője, Erdős Miklós, a Hír Tv műsorvezetője és életműdíjat kapott Kudlik Júlia volt műsorvezető, televíziós személyiség.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, a díj fővédnöke a díjazottakról elmondta: Vértesaljai László atya munkásságának köszönhetően az egyház üzenete jut el a hívő és a nem hívő emberek sokaságához. Szöllősi Györgyi interjúiban a mértéktartó stílus és a rendkívül alapos felkészültség, Erdős Miklós műsoraiban a higgadt hangvételű, de ha kell, keményebb „ütközeteket” is vállaló vitakészség szolgál követendő mintaként.

A miniszter az esemény legfontosabb pillanatának az életműdíj átadását nevezte; Kudlik Júlia munkájával kapcsolatban elmondta, hogy hosszú évtizedeken át a tudományos ismeretterjesztő műsorok, az élő adásban folyó könnyűzenei fesztiválok és sok más televíziós program vezetése során mindig kulturált hangnemben, a hibátlan magyar beszéd eszközével, kiemelkedő színvonalon szerepelt. A Cornelius-díjat először tavaly, az oktatás kiemelkedő képviselőinek adták át.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!