Részben felmentették Laborc Sándort

2012. július 04. 19:41

A bíróság magántitok jogosulatlan megismerése, valamint annak kísérlete miatt pénzbüntetésre ítélte az egykori NBH-főigazgatót, ugyanakkor Laborcot és egyik társát felmentették a hivatali visszaélések és a hűtlen kezelés vádjai alól. Laborc Sándor védője elmondta: az ítélet nem jogerős.

2012. július 04. 19:41

Részben felmentette, részben elítélte első fokon meghozott ítéletével a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa Laborc Sándort, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját és három társát szerdán.

Laborc Sándort, valamint két társát társtettesként elkövetett, magántitok jogosulatlan megismerése, továbbá annak kísérlete miatt pénzbüntetésre ítélték. Laborcnak másfélmillió forintot, a másodrendű vádlottnak hatszázezer forintot, míg a harmadrendű vádlottnak 200 ezer forint pénzbüntetést kell kifizetnie, ha az ítélet jogerőssé válik. A bíróság ugyanakkor Laborc Sándort, valamint az ügy negyedrendű vádlottját felmentette a hivatali visszaélések és a hűtlen kezelés vádja alól.

Laborc Sándor védője bíróságról távozóban azt nyilatkozta: nem jogerős az ítélet abban a büntetőperben, amelyben részben felmentette, részben elítélte első fokon a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa Laborc Sándort, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját és három társát szerdán.

Zamecsnik Péter az MTI-nek azt hangsúlyozta, hogy a hivatali bűncselekmények, valamint a hűtlen kezelés bűntette alól bűncselekmény hiányában mentette fel védencét a bíróság. Ezt az ügyészség megfellebbezte. A védelem pedig az ellen nyújtott be fellebbezést, hogy az ügy három vádlottját pénzbüntetésre ítélte a bíróság magántitok jogosulatlan megismerése, valamint magántitok jogosulatlan megismerésének kísérlete miatt.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2012. július 05. 08:11
felmentették az egyik lábát?
vaskos111
2012. július 04. 22:19
AKASZTÓFA JÁRNA ENNEK A HAZAÁRULÓNAK!!!
tóth mária
2012. július 04. 21:14
Remélem ki tudta fizetni ezt a hatalmas összeget?! szégyen és gyalázat!
nick89
2012. július 04. 20:38
Az egész elszámoltatási cirkusz róka fogta csuka, csuka fogta róka. Közben meg mindenki látja, hogy a király meztelen. Mindegyik király meztelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!