Távozhat az egyházügyi államtitkár

2012. május 09. 06:17

Szászfalvi László távozásával egy időben az államtitkárság átkerülhet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz.

2012. május 09. 06:17

Az MTI kormányzati körökből úgy értesült, a NEFMI élén történt személycserével összefüggésben távozik Szászfalvi László egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkár.

A távozás oka lehet, hogy egyházi és kormányzati körökben is túlzásnak tartják, hogy az egyházakért felelős minisztérium és az államtitkárság élén is református álljon. A kormányátalakítás során a NEFMI élére került Balog Zoltán és a várhatóan távozó Szászfalvi László is református lelkész.

A kereszténydemokrata Szászfalvi 2010 június 2-a óta tölti be a tisztséget. Helyére a KDNP állíthat új jelöltet, az utódról még nincsen döntés.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ttomie
2012. május 14. 18:16
Épp ez az,hogy a mostani nem a nagyegyházi érdekeket védte, hanem felszántotta a Kárpát-medencét. Most majd a nagyegyházak lebeszélik a pénzeket és kész. A nagyegyházaknak Szászfalvi mert nemet mondani. Ez nem tetszett..
Zokni
2012. május 12. 14:10
Nehogy már sirassa ezeket. A populárizálással nem lehet a hatalomban jutni sehová, legfeljebb a diliházba (Ángyán). Az elsőre nem emlékszem, a mostaninak meg valóban rossz az optikája. De csak az... Tök mindegy, hogy ki védi a nagyegyházi érdekeket közvetlen kormánypzícióban. Így is, úgy is kontraproduktív. HIT ellenes, bár EGYHÁZ párti... Még az is lehet, hogy egyházi szinten e kliensek kontraszelektáltak...
ttomie
2012. május 10. 13:23
Bencsik János - energialobbi Ángyán József - oligarcha lobbi Szászfalvi László - egyházi háttéralkuk lobbija Ők olyan hiteles, köztiszteletben álló politikusok kormányoldalon, akik túlságosan is hittek abban amit csinálnak.Túlságosan is szeretik ezt csinálni.Túlságosan sok hazai polgárnak akartak hivatástudatukkal és becsületességükkel segíteni. Túlságosan is jók.A jók nem kellenek.. Talán Semjén Zs és Balog Z is riválist láttak benne, akit jobb kiiktatni mielőtt még jobban megerősödne.. A katolikus bíborosnak és Bölcskeinek a világ összes pénze sem lenne elég, és bábot akarnak, akit kényük kedvük szerint irányíthatnak majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!