Elutasítja a diktatúra vádját a washingtoni nagykövet

2012. március 03. 10:20

Olvasói levélben válaszolt a The Washington Postban a magyarországi médiaszabadsággal kapcsolatos vádakra washingtoni nagykövet.

2012. március 03. 10:20

Szapáry György a Washington Postban pénteken megjelent levelében emlékeztetett: Mark Palmer, Haraszti Miklós és Charles Gati február 27-i, Szabad hangot Magyarországnak című publicisztikájában azt állította, a médiaszabadság Magyarországon annyira korlátozott, hogy az egyensúly visszaállítása érdekében újra kellene indítani a Szabad Európa Rádió magyar nyelvű adását. Szapáry szerint a magyar média éppen oly változatos mint valaha, és bővelkedik az ellenzéki hangokban. A szerzők az állították, hogy a CNN-t kormányzati nyomás miatt ejtette az egyik legnagyobb kábelszolgáltató. de a nagykövet felidézi, hogy a Deutsche Telekom által birtokolt cég felső vezetése azt mondta, hogy ez tisztán pénzügyi döntés volt.

A washingtoni nagykövet hangsúlyozza: a Klubrádió a frekvenciáinak egyikét egy átlátható pályázaton vesztette el, miután kevesebb pénz ajánlott fel mint versenytársai. Az ügy a bíróság előtt van, és a rádióadó továbbra is működik

„A szerzők emellett hihetetlen módon magyarországi diktatúráról és az Egyesült Államok ellen irányuló támadásokról beszéltek. Vajon képviselné-e egy ilyen ország az amerikai érdekeket Líbiában és megmentene-e két amerikai újságírót Moammer Kadhafi börtönéből? Emelne-e szobrot Ronald Reagannek és felállítana-e egy intézetet, amelyet a néhai amerikai képviselő, Tom Lantos életének és munkásságának, valamint az emberi jogok terjesztésének szentel? Vajon a parlamentje belefoglaltatná-e a Nyugat alapvető értékeit a nemzet új Alaptörvényébe? A mostani magyar kormány mindezt megtette” – emlékeztet Szapáry, aki szerint a magyar valóság hamis színben való feltüntetése a Jobbikon kívül senkinek sem használ. A magyar baloldal majdnem csődbe juttatta az országot, szavazóik mélyen kiábrándultak, és szélsőségesség elleni védőgátul a jelenlegi demokrata, konzervatív kormány szolgál.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2012. március 03. 22:48
Szapáry amerikai barátai meg tágra nyílt szemekkel nézik, hogy mi történhetett vele.....agyműtéten esett át?
antioxi
2012. március 03. 22:06
Kell egy valódi Szabad Europa Rádió, nagyon kell. Ahol el lehetne mondani, hogy mekkora ellenségei Magyarországnak a drágabolgárurak, a csárlszgátik, a harasztimiklósok, és a többi magát "balliberálinak" álcázó balfasz. Talán azt meghallanák az USA-ban is.
kjkj945
2012. március 03. 15:18
Minden adó csak a klubi bubi szbad rádiót sugározza.
Magyarok Pásztora
2012. március 03. 12:35
Magyarok ! Terjesszétek el ! Nem kell komcsiliberál szabadság ! Jó nekünk a magyar is !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!