Így emlékeztek a kormánypárti politikusok az áldozatokra

2012. február 25. 18:07

Február 25-e Magyarországon a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Szombaton az országban több megemlékezésen is felszólaltak kormánypárti politikusok - de vajon ki, hol, mit mondott?

2012. február 25. 18:07

Rétvári Bence Veszprémben arról beszélt, hogy szerinte az egész magyar társadalmat megtörte a kommunizmus időszaka. De nem kell félni, hiszen „másfél éve van polgári kormánya Magyarországnak, az előző negyven évhez való viszonyulásnak, s az előző negyven év kárvallottjaihoz való viszonyulásnak is másnak kell lennie; az érintetteknek sokkal inkább érezniük kell, hogy ez a kormány az érdekeiket és a talán már nem is élő társaik értékeit képviselik” - mondta a KDNP-s államtitkár, aki szeretné, ha ezen az utódpárt képviselői is elgondolkodnának.

Hende Csaba Budapesten, a Terror Háza előtt tartott megemlékezésen arról beszélt, hogy senki nem dönthet rólunk helyettünk, mert csak a felelősséggel megélt szabadság szülhet rendet. „Úgy akarjuk, hogy a jövőben ne legyen helye a félelemnek az életünkben” - tette hozzá a honvédelmi miniszter. A megemlékezésen Orbán Viktor és Schmitt Pál is részt vett.

Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár egy fővárosi díjátadón arról beszélt, hogy a mai társadalomnak is meg kell küzdenie a hitéért, és ezzel a hittel újra kell építenünk a hazát, a nemzetet, a bennünket körülvevő világot.

Wittner Mária Kaposváron arról beszélt, hogy a kommunizmus idején Magyarország kifosztottá és megalázottá vált. „Most, amikor jött egy ember, egy kormányzat, amely szándéka szerint fel akarja emelni az országot, a sátáni had összezárt, és mivel ahhoz gyengék, hogy itthonról harcoljanak, vagy visszakaparintsák a hatalmat, segítségül hívják a Nyugatot, a globalizált pénzvilágot, amely el akar bennünket nyelni” - így az 56-os szabadságharcos.

 

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ájemári
2012. február 26. 13:30
Gondolom, az ügynökök nagyobb része a kommunista rendszer akkori ellenzékéből kerülhetett ki, kisebbségük a baloldali elhajlók közül, másokat meg csak úgy megtaláltak, mert szerették gyakorolni rajtuk a hatalmukat. Az MSZMP zsarolással kényszerítette őket tevékenységük folytatására. Életkoruk jelenleg 50+ körüli. Nyilván gyűlölik azokat akik ezt tették velük. Természetes politikai helyük a jobboldal, életkori összetételük miatt a FIDESZ. Az MSZP inkább fordítva lehet érintett. Nyilván többnyire elkövetők lehetnek közöttük. A Jobbik és az LMP bázisa tipikusan 50 év alatti, ezért nem közvetlenül érintettek. Javaslatuk elfogadása nettó hasznot hozna nekik a politikai ellenfeleik gyengítésével. Az akták nyilvánosságra hozatala első körben a FIDESZ szavazótáborára lenne megalázó, emberi gyarlóságuk bizonyítéka. Második körben azonban elvezethetne az elkövetőkhöz is. A rendszerváltáskor elmulasztották ennek tisztázását, cserébe egy békés átmenetért. Akkor ezt jónak láttam, ma viszont úgy gondolom, hogy a szocializmus kísértetei emiatt tudnak tovább élni közöttünk. Túl kéne jutni ezen a dolgon, mint az ágybavizelésen! Utólag már nem olyan kínos a beismerés. Ahol megtették, ott nem járt drámai következményekkel. Szerintem mindegy, hogy a társadalmi rendszert minek nevezik, ha hazugságokon alapul, úgy sem lesz stabil. A gyarlóság szerintem megbocsáthatóbb a képmutatásnál. Meg vagyok őrülve.
durrbele
2012. február 26. 11:51
A múzeumoknak megvan az a hátrányuk hogy képesek a történelmet meghamisítani!
tatka46
2012. február 26. 10:47
Sokszor hányhatnékom van mikor ilyen eseménykor meg jelennek a volt komcsik,kisz tagok a jobb oldalon.Nem tagadják meg magukat ,eddig az mszmp szekerét nyomták most pedig 180 fokos fordulat és most a jobb oldalon vannak.Kommunista apuka pártitkárént most meg dúsgazdag vállalkozó,hogy van ez.Az igazi elnyomottak továbbra is nyomorognak ez a SZÉGYEN.
durrbele
2012. február 26. 10:05
Majd akkor lesz teljes ez a kiállítás ha a módszerváltás utáni idők bűnöseinek képei is ott fognak díszelegni.Horn,Kunce,Bauer,Gyurcsány,Kóka,Draskovics,Gergényi,Pintér,Kovács,Lendvai stb.. Ezeknek egy új termet kell majd nyitni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!