Nem szólalt fel sem Meggyes, sem Kubatov

2012. január 06. 07:59

Összesen tizenhat képviselő maradt néma tavaly a parlament plenáris ülésein. A legtöbbször, 344-szer a szocialista Gúr Nándor szólalt fel, a leghosszabban, 22 órán keresztül a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás beszélt. Orbán Viktor több mint hat órát szónokolt a T. Házban.

2012. január 06. 07:59

Tizennégy fideszes és két ellenzéki egyáltalán nem szólalt meg tavaly a plenáris üléseken. Nem nyilvánított véleményt a fideszes B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott, az első parlamenti ciklusát töltő Bíró Márk, Cserna Gábor dunaújvárosi polgármester és Erdős Norbert, a Békés megyei kormányhivatal vezetője, az Országgyűlés egyik jegyzője sem.

Szótlan maradt Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat vezetője, György István főpolgármester-helyettes, Horváth István szekszárdi polgármester, Kerényi János Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott, Kovács Ferenc, a nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester, Molnár Ágnes, a fejlesztési minisztérium államtitkára és Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott, valamint Csóti György, aki azonban december 23-án tett képviselői esküt.

Rajtuk kívül csak a jobbikos Rubi Gergely és az MSZP-frakcióból Gyurcsány Ferenccel együtt távozó független Vitányi Iván nem szólalt meg az országgyűlésben az elmúlt évben. Meggyes Tamás 2010 áprilisa óta két szót mondott a parlamentben: saját mentelmi ügyének tárgyalásakor arra az elnöki kérdésre, hogy kíván-e felszólalni, nemmel válaszolt, egy esetben pedig szavazógépének meghibásodása miatt szóban adta le igenlő szavazatát.

A legtöbbször a szocialista Gúr Nándor kért szót. A 344 alkalommal felszólaló MSZP-s politikust a 262-szer szólásra emelkedő Gaudi-Nagy Tamás, majd az LMP-s Vágó Gábor és Schiffer András követi a sorban. Rajtuk kívül Kontrát Károly fideszes belügyi államtitkár és Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szólalt fel kétszáznál többször.

A leghosszabban Gaudi-Nagy Tamás szónokolt, összesen több mint 22 órán keresztül. Schiffer András 18, a jobbikos Volner János csaknem 15, az MSZP-s Göndör István és Nyikos László (Jobbik) pedig 14-14 órán át. A frakcióvezetők közül a 236-szor megszólaló Schiffer András volt a legaktívabb, a fideszes Lázár János és a KDNP-s Harrach Péter 45-45 alkalommal, Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője 34-szer, a szocialista Mesterházy Attila 23-szor szólalt fel.

Orbán Viktor miniszterelnök hatvanszor beszélt a parlamentben, összesen hat és fél órát. A húsz legtöbbet felszólaló képviselő közül öten államtitkárok, közülük Répássy Róbert beszélt a legtöbbet.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2012. január 06. 09:30
Sokkal többen csendben maradhatnának....
Kronikas
2012. január 06. 08:32
Meggyes jobb is ha hallgat. Egyszemélyben annyi kárt okozott, mint amennyiért a manyupokat vádolják :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!