Vírusokat leplez le a BME

2011. november 07. 12:00

Azonos lehet az Irán atomprogramját visszavető Stuxnet és a világszerte több országban kémkedő Buqu vírus készítőgárdája - derítették ki a Budapesti Műszaki Egyetem kutatói.

2011. november 07. 12:00

A Budapesti Műszaki Egyetem Crysys biztonsági laborjának kutatói fedezték fel azt a veszélyes Duqu nevű számítógépes vírust, amelyet feltehetőleg az iráni atomprogramot megtámadó Stuxnet megalkotói hoztak létre. A Stuxnet korábban Irán atomerőműveinek számítógépes rendszerébe hatolva építette le Irán atomfegyverprogramját - írja a mainap.hu.

A BME szakértői azért feltételezik a Duqu és a Stuxnet készítőinek azonosságát, mert a két vírus forráskódja szinte teljesen egyezik. A Buqu a Microsoft Word program dokumentumaiból lop értékes adatokat, információkat a világ tucatnyi országában. Hogy hová szállítja az illegálisan begyűjtött anyagokat, azt nem tudni.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2011. november 07. 14:11
De hát a Stuxnet az Usa-Izrael együttműködésben készült. Szerintem rövidesen a BME is felkerül a terrorizmust támogató szervezetek listájára, aztán meg majd jól lebombázzák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!