Lemosta a takarító a 200 milliós festményt

2011. november 05. 11:42

Lesikálta az installáció részét képező tócsát egy takarítónő Németországban, mert azt mocsoknak nézte.

2011. november 05. 11:42

Az Amikor elkezd beázni a plafon című művet alkotója, Martin Kippenberger a megszáradt esőtócsa látványrétegével vonta be. A takarítónő ezt nézte mocsoknak, és addig tisztogatta, amíg el nem tűnt a tócsahatás. Ezzel teljesen tönkretette az installációt.

Az eset a dortmundi Ostwall múzeumban történt. Az intézmény értetlenül áll az eset előtt, mert a takarítóknak megtiltották, hogy hozzányúljanak a művekhez, sőt 20 centinél jobban meg sem közelíthetik azokat. „A takarítónő bizonyára nem tudott erről” - idézte a múzeum szóvivőjét a The Daily Telegraph. (MTI)
 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya ezredes
2011. november 06. 20:18
A komonistak a kastelyok konyvtarainak konzekvens felgyujtasa utan jobb, ha melysegesen qssolnak.
horthyculture
2011. november 06. 20:09
A képen miért Leonardo hermelines hölgyét látjuk? Arról is letakarítottak valamit?
Finale*
2011. november 05. 16:43
Errol az egyik Mr. Baen film jutott az eszembe ,amikor letusszent egy festmenyt es azt megprobalja letorolni ,de ezzel mindent tonkretesz : )))) http://www.dailymotion.com/video/x7vbvc_mr-bean-detruit-la-mere-de-whistler_people
Soma
2011. november 05. 16:33
Én húszmillióért is csinálok egy ilyet. Sőt, az esőt is végtelenítem! A takarítónőnek éjjel-nappal lenne mit felmosnia! Várom Obulust, hogy megmagyarázza az esetet, mert aggyal fel nem lehet fogni, hogy egy ilyen örökbecsű hogyan lóghat olyan piszkos helyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!