Földönkívüli koponyát találtak Peruban?

2011. november 25. 11:23

Nem emberi lénytől származik az az 50 centis koponya, amit Peruban találtak a kutatók - írja az Origo az antropológusok kijelentése alapján.

2011. november 25. 11:23

Nem emberi lénytől való a perui Andahuaylillas városa mellett talált mumifikált koponya – állítják a lelet vizsgálatára érkezett antropológusok. A körülbelül 50 centiméteres elnyúlt koponya hossza megközelíti a hozzá tartozó törzs hosszát, és szemüregei jóval nagyobbak, mint az emberé. Renato Davila Riquelme, a koponya felfedezője szerint a koponyán szerinte még megvan a nagykutacs helye, vagyis a kisgyermekekre jellemző, a koponyatetőn lévő, néhány centi hosszú, rombusz alakú terület. A szakértő úgy gondolja, a perui koponya egy kisgyermeké lehetett, bár az állkapocsban két idősebb korra jellemző őrlőfogat találtak.

A leletet jelenleg három antropológus vizsgálja, céljuk az egyik szemgolyó részleges maradványából DNS-t kinyerni genetikai vizsgálathoz. Más szakértők a hír kapcsán megjegyezték, szerte a világon számos törzs alkalmazott koponyatorzítást rituális okokból.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. november 25. 14:46
Valszeg ez is egy unalmas média hack lesz, mint a többi. Nem világos, ha már bulvározunk, mért nem a napok óta a címlapokon szereplő Uzsoki kórházi morfiumgyilkosságokkal foglalkozunk.
ZolieM
2011. november 25. 14:35
Lehet, hogy Kádár János eltűnt koponyáját találták meg? :)
L066H
2011. november 25. 13:10
Kicsit le van maradva a hivatalos tudomány: http://www.youtube.com/watch?v=y47sh_iXpik http://www.youtube.com/watch?v=lb-5l9HGvp8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!