Nyárvég

2011. augusztus 26. 08:35

A kormányfő minden jel szerint továbbra is saját „jobbkezének”, a felhőlovas gazdasági miniszternek, és nem a saját szemének hisz.

2011. augusztus 26. 08:35
Népszabadság

„A kibontakozó és még mindig meglepően új világról, amelyet a kormány koalíció megmaradt híveinek kínál, s amelyet a többségre rá akar erőltetni. Közben elejtett szavakból és annál kíméletlenebb adatsorokból már sejteni lehet, milyen megszorítások várnak az országra a következő hetekben. És ezt a kényszert már végképp nem lehet csak a megelőző nyolc évnek tulajdonítani, s e kényszerben nem is csupán a világgazdaság újabb válságának hatását érezzük. Ebben a kényszerben vastagon benne van a hatalom elhibázott gazdaságpolitikája. A kormányfő minden jel szerint továbbra is saját »jobbkezének«, a felhőlovas gazdasági miniszternek, és nem a saját szemének hisz, s kérdés, meghallja-e azokat a hangokat, amelyek azt jelzik: a politikai ingerküszöböt is elérte a gazdagok megadóztatásának »ötlete«, amely a szolidaritás sajátos formájaként végigrohant Európán. Máshol már belátták: nem a társadalom kényszeres kettéosztása, hanem az egységet teremtő higgadt hang, a felnőtt társadalom hangja felel meg annak a válsághelyzetnek, amely a fél világot nyomja. Nem a mindenkit és mindent manipulációra használó hatalmi politikáé.”

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. augusztus 27. 09:44
Én is inkább a népszavának hinnék, de nem tudok:-((
TroppauerH
2011. augusztus 26. 19:55
Hát daragije Szabad Nép! Ez megint szép kis cikk volt így névtelenül, ahogy szokott volt az elmúlt 60 évben! "Máshol már belátták: nem a társadalom kényszeres kettéosztása" de ebbe a maguk szocbrigádja nem tartozik ugye?
marós
2011. augusztus 26. 12:34
Tényleg van egy bevált módszer, amit a szennylapok, a magukat szakértőnek kinevezett, neolib-bolsi szekértolók javaslata alapján 4+8 éven keresztül megvalósított a szoc.lib kormány, gátlás nélkül vette fel a híteleket, a GDP arányos adósság 54%-ról 80 százalékra növekedett. Ennek a terheit nyögi az ország most, és még sokáig. És ne tessék azt mondani, hogy de a fidesz is növelte az adósságot, mert Orbánék a négy évi kormányzásuk alatt 60-ról 54 százalékra csökkentették a GDP arányos hitelállományt. De ha van egy csodaszer ami bírtokukban van, akkor arról írjanak, ez mindenki számára, de leginkább a bukott rezsimnek lenne kedvező.
balint60
2011. augusztus 26. 12:25
Kedves Füst, ugye tisztában vagy azzal, hogy nem felel meg a valóságnak az általam példaként említett polgári közgazdászokat összekötni a felsorolásoddal? Miért kell kiforgatnod aggodalmukat és belerakni őket is a szoclib közgazdászok csoportjába? Vagy Nálad is működik a "aki nincs velünk, az csakis ellenünk lehet" jelszava?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!