Betlehemi üzenet a vakoknak

2010. december 24. 14:02

Szeressetek: ezt mondja az Apostol. S ennél különbet nem mond senkise.

2010. december 24. 14:02

Testvéreim, egy látó küldi néktek
Üdvözletül ma könnyes szavait,
Ki mindig fájón és szédülve nézett
Egy szép pokolt, mely földnek hivatik.
Ő onnan jött, hol a magas mennyeknek
Szférája zeng és csillaga ragyog,
Szemében még e fény árnyéka reszket,
Az édené, mit sírón elhagyott.
Mint nagy elődje, Milton, aki vak volt,
Ő is szeretne látni víg eget,
Túl minden földi harcon és kudarcon
Felé örök világok intenek.

Testvéreim, itt mind vak, aki balgán
Tűnő örömben üdvöket kutat,
Ki istent vár a múló gyönyör arcán:
Mind vak szegény, ki nem talál utat.
És nem vak az és ő meg fogja látni
Istent magát mind, kinek lelke fény,
Minden világi pompák csillogási
Kialszanak, ha Isten fénye kél.
Szeressetek: ezt mondja az Apostol
S ennél különbet nem mond senkise.
A betlehemi békés csillagokból
Üzeni ezt ma a Szivek Szive!

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2010. december 25. 12:05
Kardok a hüvelyükben, a szívekben béke.Milyen szép ez. Mindenkinek azt kívánom tudjon jó nagyot kakálni,és ne fázzon.Mert ha tudsz, akkor van mit enned.Ha van mit enned akkor van munkád, jövedelmed.Ha nem fázol, akkor meg van otthonod.
nyugalmazott tanár
2010. december 25. 08:51
Az ideinél szebb, melengetőbb Karácsonyunk régen volt. Nem kellett rettegnünk attól, hogy mit hoz a holnap: kilakoltatást, libalopást, elprivatizálást, utolsó mentsváraunk ledöntését, a Haza kiárusítását. Mint eddig, sok-sok éven, évtizeden keresztűl. Nem kellett attól rettegnünk, hogy kitagadott testvéreinknek kell majd miattunk szégyenkeznie, attól, hogy éppen mi vesszük el tőlük kirekesztettségükben, az uolsó reményt. Nem kell naponta rácsodáékoznunk arra a gyalázatra, ahogyan bűnözők bitangolják el a Hazát! Az ideinél szebb Karácsonyom gyermekkoromban volt. Ehhez hasonló örömteli, talán a romániai nagy robbanás napjaiban. Arra kérem hálás szívvel a mi Istenünket, hogy maradjon is így. Szeretném biztonságban tudni a gyermekeimet, az unokáimat, de az ők unokáit is. A Megváltó születésének éjszakáján erre gondoltam. És kimodom, boldogságot éreztem. Ugyanakkor tudom, hogy ma még nagyon nagy a szegénység, mérhetetlen sok tragédiát hagytak ránk, de újra él a REMÉNY! És lassan felébred álmából az emberek közötti bizalom is, amit nagy buzgalommal írtottak ellenségeink. Ezért várom a bocsánatkérésüket, hogy megbocsáthassak. Egyelőre még rúgnak, rugdalóznak. De most már nem fáj annyira, elviselése sokkal könnyebb, mióta újra együtt vagyunk. Boldog Karácsonyt minden JÓAKARATÚ EMBERNEK!
Chanyi
2010. december 24. 23:24
Boldog Karácsonyt mindenkinek! "Krisztusnak nincs más teste most itt a földön, csak a tied, nincs más keze, csak a te kezed, nincs más lába csak a te lábad. A te szemeden keresztül keresi kin gyakoroljon irgalmat, a te lábaddal jár-kel, hogy jót cselekedjen, a te kezed, amellyel másokat megáld." Avilai Szent Teréz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!