Sírrabló medvék Komiban

2010. október 28. 08:48

A Komi Köztársaságban lakott településeken és temetőkben keresnek élelmet az éhes medvék. Az egyik állat a fővárosban támadt emberre.

2010. október 28. 08:48

A Komi Köztársaságban elszaporodtak az éhes medvék az utóbbi időben lakott települések közelében. Zelenyec településen egy ötemeletes lakóház kukáiban turkált, Palevici faluban bemászott az egyik ház körüli konyhakertbe, ahol felfalta az összes sárgarépát - a falu polgármestere egyenesen felszólította a helybelieket, hogy sötétben ne menjenek az utcára.

A mackók a temetőkben az elhunytak maradványaiból lakmároztak; Karéliában megtanulták megbontani a sírokat. A temetők könnyen hozzáférhető élelmet kínálnak - mondta el a WWF oroszországi szervezetének szakértője a Guardiannak. A Moszkvszkij Komszomolec szerint Komiban és Oroszország-szerte a hosszú nyári hőség és aszály után kevés élelem maradt a vadállatoknak és alig termettek bogyók és kevés volt a gomba. Éhesen a medvék pedig nem tudják megkezdeni téli álmukat, amelyhez bizonyos zsírréteget kell növeszteniük.

A vadőrök nem tudják jóllakatni a teljes állományt, ezért az állatok vagy elvándorolnak, vagy téli álomra hajtják a fejüket, vagy vadászok és vadorzók áldozatává válnak. Néhány pedig arra kényszerül, hogy maga gondoskodjon élelemről. Az állatok kilövéséhez külön engedély kell - viszont veszély esetén ez a dokumentum ingyenes.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!