Új dínót találtak Romániában

2010. augusztus 31. 14:36

Eddig még nem ismert dinoszaurusz csontvázra leltek Romániában magyar nemzetiségű geológusok. Az állat hasonlít a raptorokra, de kissé zömökebb náluk.

2010. augusztus 31. 14:36

A dinoszaurusz maradványait - egy láb-, csípő-, kar- és farokcsontokból, valamint gerinc- és bordadarabokból álló részleges csontvázat - Vremir Mátyás, az Erdélyi Múzeum-Egyesület geológusa fedezte fel Romániában. A Balaur bondoc, azaz zömök sárkány névre keresztelt, viszonylag kistermetű, ám rendkívül erős állat körülbelül 70 millió évvel ezelőtt élhetett a mai Románia területén, amely annak idején a magasabb tengerszint miatt szigetvilág volt.

Az állat igen hasonló a már ismert, Velociraptor nevű dinoszauruszhoz, azonban lábfejein egy helyett két éles karom található, testalkata pedig tömzsibb. Az újonnan felfedezett ragadozó szintén közeli rokonságban áll egyes kínai tollas dinoszauruszokkal. A dínó a leletek alapján 1,8-2,1 méter hosszú lehetett.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2010. szeptember 02. 10:19
Gondolom a szekrényben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!