Kivégezték a gyilkos grizzlyt

2010. augusztus 02. 11:09

Altatással vették el egy nőstény grizzlymedve életét, aki bocsaival három emberre támadt. Egy középkorú férfi életét vesztette a medvék miatt.

2010. augusztus 02. 11:09

Az amerikai Yellowstone Nemzeti Parknál örök álomhoz segítették azt a nőstény grizzlymedvét, a három bocsával egy embert marcangolt halálra, illetve két másikat sebesített meg. A gyilkos állatot a szőr, nyál és bőrmintákon végzett DNS-vizsgálatok segítségével sikerült azonosítani.

A helyi törvények akkor engedélyezik a vadon élő állatokon végrehajtott halálbüntetést, ha azok minden ok nélkül támadnak emberre. A most kivégzett medve a Nemzeti Parkhoz közel található Cooke City-nél támadt három, külön sátorban alvó emberre. Az áldozat a 48 éves Michigani Kevin Krammer volt. A támadásban részt vevő bocsok állatkertbe kerülhetnek.

Montana és Wyoming festői vidékén még nagyjából 600 grizzly élhet vadon. Az állat spontán támadása azért is meglepő, mert legtöbbször csak fenyegetett helyzet, illetve váratlan meglepetés esetén támadnak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!