Kidőlt Anne Frank fája

2010. augusztus 24. 12:18

Vihar döntötte ki azt a nevezetes gesztenyefát Amszterdamban, amely Anne Frank családjának rejtekhelye előtt állt. A fa már százötven éves és beteg volt.

2010. augusztus 24. 12:18

Kidöntötte a vihar Amszterdamban azt a gesztenyefát, mely Anne Frank naplója miatt vált híressé. A százötven éves fa testét egyre jobban rombolták a gombák, ezért az utóbbi időben állvánnyal próbálták megtartani.

Az Anne Frank Alapítvány szóvivője számolt be a történtekről: „Recsegést-ropogást hallottunk, és mikor kinéztünk, a fa már a földön feküdt”. A búvóhely, melyben a Frank család a háborút próbálta átvészelni, a Pilsengracht 263-as házában található. A családot végül 1944-ben elárulták és koncentrációs táborba hurcolták. Anne 1944-ben halt meg tífuszban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!