Bölényeket tenyésztenek Somogyban

2010. augusztus 09. 14:50

Életre kel az ősi állatfaj: a Kaposvárhoz közeli kaposmérői dombok között fekvő birtokon tucatnyi felnőtt és három nemrég született bölényt tenyésztenek a gazdák.

2010. augusztus 09. 14:50

Gelencsér László kaposmérői íjkészítő egy hónappal hazánk Európai Uniós csatlakozását követően négy amerikai bölényt, egy kétéves bikát és három tehenet hozatott Németországból. A vállalkozó kisebb bölénycsordát nevel azóta a somogyi dombokon - olvasható a Népszabadság riportjában.

„Elfogadnak, be is mehetek közéjük, de ennyi. Nem szabad többet várni tőlük, és főleg nem szabad lebecsülni az erejüket, mert annak végzetes következménye lehet” - mondja a lapnak a férfi.

A bölénytenyésztő pályázati támogatást nyerne a turisztikai fejlesztésekhez, és akkor lehetőség nyílna rá, hogy szervezett formában fogadják az érdeklődőket. Nemrég megkeresték a pécsi állatkerttől: egy fiatal üszőt vennének tőle.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!