Ördögűzés mise közben

2010. július 26. 12:49

Minden hétfőn, szerdán és pénteken hátborzongató szertartás keretében egy hívőből kiűzik az ördögöt a Bukarest melletti Cernica kolostorban. A Libertatea beszámolója szerint a misén öt pap azon fáradozott, hogy egy megszállott nőből kiűzze a gonoszt.

2010. július 26. 12:49

Az elkárhozottnak hitt asszony egy fiatal lány kíséretében reggel jelent meg az ortodx kolostornál. A gonoszűző ceremónián először mormolt, nyögött, aztán hangos sikítozásba kezdett a „megszállott” asszony, majd szertartás közepén már vadul rángatózott a kolostor padlóján.

A hívők keresztet vetve, nyugodtan szemlélték az eseményeket, a ceremónia végére pedig az asszony is megnyugodott. Nem csupán ördögűző szertartásokat tartanak a pópák a kolostorban, hanem bárki hozzájuk fordulhat, ha úgy érzi, elátkozták, vagy elvarázsolták - írja a Libertatea. Az ortodox egyházon belül elfogadottak az ilyen ceremóniák, a hívők pedig hisznek elkárhozott lelkük megmentésében.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Sarolta
2011. április 24. 16:34
Az ördögűzés egy komoly dolog - sok sok példa van erre, csak napjainkban nem szokás beszélni erről. A Katolikus Egyházban is vannak olyan papok, akik ördögűzők. Csak nem nagyon gyakorolják. Itt sok ilyen példa található http://metropolita.hu/ordogiharc/
jvizkeleti
2010. július 26. 13:55
Excercise book! Nem csodálnám, ha ez csak egy elcs*szett román marketing akció lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!