Eszkimók

2010. július 14. 14:39

Amíg a magyar ember szerencsés esetben is legfeljebb jégkockamaradványokkal hűtheti magát ilyenkor, addig északi barátaink céltalanul hűsölnek valami jégágyban.

2010. július 14. 14:39
Zulik Ákos

A világ nem az egyenlőségről szól, de azért mégiscsak vérlázító, ahogy a globális eszkimóság júliusban lebzsel sarkköreinken, miközben a magyarság és más dolgos nemzetek az utolsó elkeseredett csatákat vívják a hőhalállal.

Egy átlagos, mérsékelt, neadjisten melegebb égövről származó polgár ilyenkor kemény munkával üti el idejét, törölgeti az arcáról az izzadságot, szagolgatja az extrafriss illatosítású negyvenkilences villamost. Ezzel szemben a mihaszna eszkimók ilyenkor élvezik, hogy egy fokkal melegebb van kedvelt iglujaikban, nyugodtan szűrcsölgetik kedvenc koktéljukat és kárörvendve nézik az önmagukon felül teljesítő kerékpárosok szenvedését. Mert a Tour de France ott is bejön. A sivatagi szárazság bezzeg nem.

Méghogy globális felmelegedés! Vannak egyenlőek és egyenlőbbek. Nyilvánvalóan számtalan kiváltságot hordoz magában, ha valaki eszkimónak születik. Az ember ezt tűri és tűri, azonban júliusban okvetlenül kihozza belőle a rejtett militaristát. Annektáljuk a sarkköröket!

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. július 19. 10:20
nevetni fogtok, de az eszkimók komolyan szarban vannak, ugyanis a sarki jég olvadása miatt emelkedik a vízszint, így a jég szélére épült modern épületekiket évente hátrébb kell telepíteni emiatt, úgyhogy a "nyarat" újabban többnyire költözködéssel töltik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!