Palesztinbarát mozgalmak menetelnek Izraelbe

2010. június 08. 17:23

Palesztinbarát mozgalmak menetet szerveznek a szomszédos országokból Izrael területére, a Gázába tartó flottilla előző heti megtámadása miatt. A Gisa izraeli szervezet szerint számos ponton nem következetes Izrael politikája az alapvető árucikkek bevitelének korlátozásában.

2010. június 08. 17:23

Palesztinbarát mozgalmak azt tervezik, hogy erővel lépnek be Izrael területére, miután izraeli kommandósok a múlt héten megtámadtak egy Gázába tartó segélyflottillát, jelentette be Libanonban Munír Makda, a Fatah szervezet egyik vezetője. Makda azt mondta, hogy palesztin szervezetek és csoportok annak lehetőséget tanulmányozzák, hogy aktivistáik miként tudnának behatolni izraeli területre, és nemcsak Libanonból, hanem Jordánia, Ciszjordánia és Gáza felől is, minden olyan arab területről, amely határos „a megszállt Palesztinával” - vagyis Izraellel.

Szombaton két libanoni nem kormányzati szervezet kezdeményezte, hogy vásároljanak egy hajót, amellyel segélyeket szállítanának Gázába. Haszan Naszrallah, a libanoni Hezbollah síita szervezet vezetője is egy újabb flottila indítását szorgalmazta.

Kedden a Gisa nevű izraeli szervezet rámutatott: mindössze 97 árucikk bevitelét engedélyezi Izrael a Gázai övezetbe, míg a blokád bevezetése előtt még négyezer féle áru érkezhetett a térségbe. A szervezet jelentésben kétségbe vonta azt az izraeli érvet, miszerint a palesztinok lakta övezet elszigetelésével meg lehetne akadályozni a Hamász palesztin mozgalom katonai infrastruktúrájának újjáépítését. A tiltott árucikkek között szerepelnek ugyanis egyebek mellett fűszerek - például a gyömbér és a koriander -, valamint gyerekjátékok is.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. június 09. 08:19
"erővel lépnek be" - hát az erősen kétséges, valószínűleg nem fog menni ez volna az a nyílt provokáció, amire izrael annyira vár, hogy megint bevonulhasson libanonba, és vágjon egy kis rendet, irtson egy kis népet, jogosan az önvédelemre hivatkozva, hiszen "erővel akartak a területére törni"....
WonderCsabo
2010. június 08. 18:00
Nem baj, lelövik őket... Ezek után bmit el tudok képzelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!