Partnerséget várnak a szakszervezetek

2010. április 29. 08:15

Nem látják az új kormányzati struktúrában a munkaügy helyét, ettől függetlenül a foglalkoztatás bővítését várják el az új kormánytól a szakszervezetek.

2010. április 29. 08:15
Nem lesz önálló munkaügyi tárca, így az Orbán-kormányban várhatóan nem fognak prioritást élvezni a munkaügyek. Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke szerint szükséges, hogy a kormány fontosabb döntésekben egyeztessen a szakszervezetekkel. Pataky a Népszabadságnak elmondta, még nem látja, az új struktúrában hol kapnának majd helyet a munkaügyi tárca feladatai, a szakszervezet a foglalkoztatás bővítését látja a legfontosabb teendőnek. Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke úgy fogalmazott, partnerséget vár az új kormánytól, ez pedig akkor kezdődhet meg, ha a miniszterelnök elmegy az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésére. A LIGA Szakszervezet közleményében azt írja, reméli, hogy átérzi a Fidesz a kétharmaddal járó felelősségét, és ígéretéhez híven javítani fog a helyzetükön. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. április 29. 08:30
az mszosz munkahelyekért aggódik? mióta? 8 évig egy kukkot se hallotunk erről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!