Elhunyt a Dirty Dancing sztárja

2009. szeptember 15. 08:52

Ötvenhét éves korában, két évig tartó súlyos betegség után elhunyt Patrick Swayze amerikai filmszínész.

2009. szeptember 15. 08:52
Swayze első jelentős filmszerepét Francis Ford Coppola A kívülállók című 1983-as filmjében kapta, és két évvel később az Észak és Dél tévésorozatban már országos ismertségre tett szert. A nagy áttörést az 1987-es Dirty Dancing hozta Swayze-nek, amelyben tánctanárt alakított. Ez volt az első film, amelynek VHS verziója több, mint egymillió példányban fogyott. Swayze-t Golden Globe-díjra jelölték a szerepért és a filmben elénekelhette a She's Like the Wind című saját szerzeményét is. Legnagyobb sikerét 1990-ben aratta a Ghost című romantikus drámával, amelyben Demi Moore férjét, majd annak szellemét alakította. Swayze tanult táncosként Broadway-musicalekben is komoly sikereket aratott.

A színész idén tavasszal jelentette be, hogy 2008 januárja óta súlyos rákbetegségben szenved, a hasnyálmirigyét támadta meg a halálos kór. A munkát halálos betegen, kimerülten is folytatta. A kezeléseknek köszönhetően ideiglenesen talpra állt, és hónapokig forgatta a The Beast (A fenevad) című televíziós krimisorozatot, amelynek egyik főszerepét kapta. A háromszoros Golden Globe-jelölt sztár idén januárban még azt mondta, feleségével, Lisával megírja emlékiratait, amelyből nem hiányozik majd a rákkal való küzdelme sem. Egy tévéműsorban úgy nyilatkozott, hogy jó eséllyel öt, de legalább még két éve hátra van, és bízik abban, hogy addig megtalálják betegségére a megfelelő gyógymódot. Halálhírét helyi idő szerint hétfő este jelentette be Los Angelesben szóvivője. Annett Wolf közlése szerint Swayze családja körében hunyt el.

Elhunyt Patrick Swayze (Index)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szenzor
2009. szeptember 15. 17:10
Szegény. Rossz volt így látni nőt: http://3.bp.blogspot.com/_UzfXnAELH6g/ScInWRrNVJI/AAAAAAAAAxU/DF_inNvOfI8/s320/patrick-swayze-pic-barcroft-933986874.jpg Nyugodjon békében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!