A legfőbb ügyészhez fordul a Fidesz

2009. augusztus 27. 10:56

A Fidesz szerint egy utcáról behívott ember is megírja egy óra alatt a milliókért készült BKV-tanulmányokat.

2009. augusztus 27. 10:56
A Legfőbb Ügyészhez fordul a fővárosi Fidesz a BKV botrányt kiváltó tanácsadási és foglalkoztatási szerződései ügyében - jelentette be a Fővárosi Közgyűlés ülésének szünetében György István (Fidesz). A Fidesz szerint azok a tanulmányokat, amelyeket 9-9 millió forintért rendelt meg 2008-ban a BKV a Libegő, a Sikló és a fogaskerekű, illetve a kisföldalatti népszerűsítésére, „bármelyik, az utcáról behívott ember el tudja készíteni alig egy óra alatt". Ugyancsak kifogásolja az ellenzéki párt, hogy a közlekedési vállalat 52 millióért szerződött válságtanácsadásra, valamint több mint 30 millió forintot fizetett egy cégnek azért, hogy a kormánynál lobbizzon a BKV érdekében. Az Index és a Heti Válasz ezekről azt írta, hogy a tanulmányokat a Soda Reklám Kft. készítette, amelynek korábbi tulajdonosa, Heim Ildikó Regőczi Miklós korábbi BKV vezérigazgató-helyettes kollégája volt a székesfehérvári polgármesteri hivatalban.

Aggályai vannak a Fidesznek azzal kapcsolatban is, hogy Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes szóvivője élettársának cége 2007-ben a BKV-tól összesen 30 millió forintért kapott megbízásokat - erről a mai Magyar Nemzet számolt be -, többek között a gyermeknapi „mosolyellenőri" akció megszervezésére. „Sem én, sem az MSZP nem zárkózott el sosem semmilyen vizsgálatról" - reagált újságírók előtt Hagyó. Úgy fogalmazott, hogy a botrányos végkielégítési ügyek „rendszerhibának" tekinthetők, amelyek a BKV-nál csúcsosodtak ki, ezért kezdeményezte országgyűlési képviselőként Bárándy Gergely képviselőtársával, hogy a kormány limitálja az állami, önkormányzati cégek vezetőinek adható végkielégítés mértékét. Hangsúlyozta, hogy a nagy összegű végkielégítésekről nem tudott, és amint azokról tudomást szerzett, vizsgálatot rendelt el, „várjuk meg ennek eredményét" - jegyezte meg.

A legfőbb ügyészhez fordul a Fidesz (NOL)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2009. augusztus 27. 14:19
Azért tényleg rőhely, hogy semilyen demokratikus eszköz nincs ennek az ámokfutásnak a megállítására! Ha csak négyévente befolyásolható a politika, az egész országot eladhatják gályarabnak, és törvényesen nem tehetünk ellene semmit. Alkotmányban kell rögzíteni a politikusok konkrét felelősségét. A bűnök elévülésének határideje csak politikai döntés kérdése. Szerintem még a "spontán privatizációnak" nevezett lopás sem évült el ha úgy döntünk!
gentry
2009. augusztus 27. 11:10
Na most azt mondom, hogy igaza van a Fidesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!