A magyar flow legyen velünk!

2023. augusztus 31. 07:29

A magyar jobboldalban könnyen meggyökeresedhet az érzés, hogy nincs ellenfél, azt lehet csinálni, amit csak akarunk. Orbánnak erre is van válasza.

2023. augusztus 31. 07:29
null
Kacsoh Dániel
Mandiner

Igencsak forróra sikerült az idei nyár vége, a hőmérő higanyszála, mondhatni, állt, mint a cövek, és az utolsó hetekben nem is látszott a vége. Akárcsak a fideszes két­harmadnak – hogy idézzük Orbán Viktor Tranziton tartott előadásának a politikai erőviszonyokat tömören vázoló mondását. A nyárzáró politikai fesztiválon 2012 után ismét „fellépett” a miniszterelnök, betekintést engedve a világképébe, illetve elképzeléseibe a konzervatív felfogásról és a kormányzás céljairól. Előzőleg, szokásos rádió­interjújában konkrétabban, a napi feladatokhoz igazítva vázolta a teen­dőket az inflációval, az európai helyzettel vagy éppen a háborúval kapcsolatosan.

No de nem a Tranzit volt a nyáron az egyetlen, politikai vitákkal és pezsgő eszmecserékkel meg­spékelt jobboldali seregszemle – bele se kezdünk a felsorolásba, nehogy kihagyjunk valakit. Egy biztos: a jobboldali tábor, illetve a holdudvar élénk szellemi munkát (is) végez, gondolkodik, érvel a magyarságot érő modern kihívások és lehetőségek kapcsán, próbálja értelmezni a „big picture-t”, a nemzetközi környezetet.

Olvas, tájékozódik, olykor perlekedik. Él és virul.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. szeptember 04. 09:13
Kacsoh a nyelved is ki kellene tenni orbit alapvetései közé. Olyan és annyit ér, mint a gazdád ostoba, csaucseszkut idéző agymenéseinek reklámozása.
Mich99
2023. szeptember 03. 12:09
magyar moslék + amerikai pénzek = veszélyes katyvasz
galancza-2
2023. szeptember 03. 08:27
Dani! Azért elbízni nem szabad magunkat. Valóban úgy néz ki hogy most meg lenne a parlamenti 2/3, és van esély erre 2025-ben is,de azért nem szabad elhinni hogy már meg is van. Azért jöhetnek bármikor botrányok (nem csak Pesty mondatairól van szó), bármikor durván kersztebe tehet brüsszel és a globálpénzvilág, a 2024-es önkormányzatin föggetlennek maszkírozva érhet el viszonylag jó eredményt az ellenzék,stb....Szóval jól állunk,de több önkritikára lenne szükség. A Fidesz jó szereplésébe erősen belejátszik hogy döbbenetesen primitív és aljas az ellenzék.De azt nem lehet kizárni hogy valamennyire összeszedik magukat 2026-ra.
helemba
2023. szeptember 02. 23:42
Orbán omnipotens és 210 az IQ-ja. Mindennap el tud mondani 10 új dakota közmondást, amelyeket az összes új iskola falára ki lehet tenni. Utána szobrok, udvari költő, Felcsút géniusza stb. stb. Egyébként egy rohadt tolvaj, primitív paraszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!