Fókusz

2022. december 07. 12:34

2022. december 07. 12:34
null

Hosszan tartó, súlyos betegségben életének 76. évében szombat reggel elhunyt Hegedüs Zsuzsa szociológus, filozófus, Orbán Viktor miniszterelnök korábbi főtanácsadója, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány kuratóriumi elnöke. Hegedüs Zsuzsa 1976-ban Párizsba emigrált, ott doktorált szociológiából. A rendszerváltozás után az SZDSZ szellemi magjához tartozott, a Tégy a Gyűlölet Ellen mozgalom alapítója volt. A 2006. október 23-ai rendőrterror miatt nyilatkozatokban fordult szembe a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP–SZDSZ-kormánnyal, majd a Fidesz–KDNP 2010-es választási győzelme után Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója, a romafelzárkózás koncepciójának egyik kidolgozója lett; személyesen járta a vidéket és osztott vetőmagot, kishaszonállatot halmozottan hátrányos családoknak, főleg cigány szegregátumokban.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!