Soros, a demokrácia ellensége

2021. november 09. 22:49

Nem pusztán filantróp milliárdos, hanem politikai szereplő is Soros György. Mit akar valójában?

2021. november 09. 22:49
Szilvay Gergely

Soros Györgyöt még a magyar jobbol­dalon is sokan a kormány kampányszempontok alapján felépített, mondvacsinált ellenségének tartják. Miért lehet ugyanis ilyen fontos egy milliárdos a magyar kabinetnek? Nem csak egy milliárdos a sok közül, aki neki fontos ügyekre költi a pénzét?

Akkor jöttem rá, hogy ez nem igaz, amikor pár éve néhány hónapot New Yorkban töltöttem – kiderült számomra, hogy az amerikai jobboldal hasonló­képp viszonyul Soroshoz, mint a magyar kormány. És különösen nem szeretik egyes vallásos zsidó körök, mert Izrael-kritikus nézeteket vall. Legújabban azzal került be az amerikai hírekbe, hogy a tagállamokban olyan liberális körzetiügyész-jelöltek kampányát támogatja irdatlan összegekkel, akik lazábban értelmezik a jogot, és így fellazítják az ítélkezési gyakorlatot.

Az pedig, hogy Közép-Európának is megvan a maga baja Sorossal, közismert tény – ám nem árt ezzel kapcsolatos ismereteinket elmélyíteni, feleleveníteni és összegezni. Ebben nyújt segítséget a Közép- és Kelet-­Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány legújabb kötete, A nagy terv – A Soros-birodalom Közép-­ és Kelet-Európában Békés Márton szerkesztésében.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!