Fókusz

2021. augusztus 18. 09:53

2021. augusztus 18. 09:53
null

Tálib harcosok Kabulban augusztus 15-én. Afganisztánban drámai mértékben romlott a biztonsági helyzet azóta, hogy májusban megkezdődött a nemzetközi erők kivonása. Ismeretes, Joe Biden amerikai elnök tavasszal jelentette be, hogy húsz év után kivonják a katonáikat az országból. Az utóbbi bő egy hétben a tálibok rendkívül gyorsan foglalták el a tartományi központokat, a legtöbb helyen a kormányerők egyáltalán nem vagy alig tanúsítottak ellenállást. Asraf Gáni afgán elnök vasárnap hagyta el az országot, és nem sokkal később a szélsőséges iszlamista tálib felkelők behatoltak Kabulba, ahol az elnöki palotát is elfoglalták. „A tálibok győztek, így most már az ő felelősségük az ország vezetése, becsületének és létének megőrzése” – jelentette ki Facebook-posztjában. A történtek hatására jelentős migrációs hullám indulhat el Irán, Törökország és az Európai Unió felé.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!