Bemutatkozott a Baloldal Holding Zrt.

2019. november 12. 18:35

2019. november 12. 18:35
Szilvay Gergely

A november 11-ei Szent Mártonnal kezdődik a disznótorok időszaka, és egészen farsangig eltart. A régiek szerint ki Szent Mártonkor libát nem eszik, az egész évben éhezik. Így aztán mindenfelé lakomákat tartottak ekkor, hogy a bővelkedés kitartson. S ha már lúd, és lehetőleg kövér, akkor legyen mit hozzá inni is: a népi megfigyelések szerint ilyenkorra lesz iható az újbor. Így jön a mindenszentek és a halottak napja után, a ború helyére  a mára elpasztellesedett őszi derű. A budapesti városházán és a Fővárosi Közgyűlésben nem a  melankólia, de nem is a derű  az uralkodó hangulat, tombol az „ereszdelahajam” partik éjfél utáni féktelensége. Lakomába kezdett  a baloldali összefogás, miután mindenki – főleg Gyurcsány Ferenc és az MSZP – benyújtotta számláit, és sorra vette, mivel is járult hozzá a disznótoroshoz. Az elosztást az egykori demszkysta, MSZP–SZDSZ-es „humán tőke” határozza meg. Márpedig Budapest igen hatalmas jószág.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!