Megütötték Berlusconit

2009. december 14. 08:18

A kormányfőt kórházi kezelésre vitték, a tettest őrizetbe vette a rendőrség.

Az elkövető, a 42 éves Massimo Tartaglia a milánói dóm kicsinyített, fémből készült másával ütötte arcon a kormányfőt, aki éppen autogramokat osztogatott egy választási nagygyűlés, a márciusi önkormányzati választások kampányindítója után Milánó központjában. Kihallgatás után az ügyészség hivatalosan vádat emelt Tartaglia ellen előre megfontolt súlyos testi sértés címén. A férfit, aki foglalkozását tekintve grafikus, a hírek szerint tíz éve pszichés problémákkal kezelik. A támadás után a zsebében egy feszületet és egy gázspray-t is találtak.

A földre esett Silvio Berlusconit testőrei lábra segítették, majd autójához kísérték, ahonnan Berlusconi még jelezni akarta a tömegnek, hogy nincs nagyobb baj. Ezután vitték a kormányfőt a helyi, San Raffaele kórházba, ahol egyik orvosa megvizsgálta. A támadást minden politikai párt elítélte. A koalíció szerint a merénylet a Berlusconi elleni gyűlöletkampány eredménye. "Sajnálom Berlusconit, de ő provokál" - nyilatkozta Antonio Di Pietro ellenzéki politikus, akinek szavait felháborodás fogadta a kormányoldal részéről.

Választási beszédében, amelyből a BBC idézett, Berlusconi arról beszélt, hogy őt "szörnyetegnek festik le", de ő maga nem hiszi ezt. Egyrészt azért, mert "jóképű vagyok, másrészt mert rendes fickó vagyok". A Corriere della Sera internetes változata szerint a beszéd alatt a hallgatóság egy kisebb csoportja fújolni kezdte a miniszterelnököt.

Támadás Berlusconi ellen: eltört a kormányfő orra (Nol, MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/2851