Magyar tanítóképző Szabadkán

2010. február 21. 18:56

Megkapta a működési engedélyt a szabadkai magyar tannyelvű tanítóképző kar. Az Újvidéki Egyetem keretein belül működő szabadkai tanítóképző az első vajdasági magyar autonóm felsőoktatási intézmény.

A Szabadkai Rádió honlapján arról számolt be, hogy lezárult a tanítóképző kétéves akkreditációs folyamata. Jeges Zoltán vajdasági oktatási titkár (miniszter) a hivatalos dokumentum aláírása és lepecsételése után elmondta: a tartományban mintegy 2400 tanító nem rendelkezik pedagógiai végzettséggel, és ez a működési engedély nemcsak az ő továbbképzésükhöz, de számos, akár külföldi együttműködési lehetőséget is teremt.

Káich Katalin, a tanítóképző dékánja az iskola sikereként könyvelte el a működési engedély megszerzését. Az Újvidéki Egyetem keretein belül működő szabadkai tanítóképző az első vajdasági magyar autonóm felsőoktatási intézmény. Megalakításáról 2006 januárjában döntött az Újvidéki Egyetem tanácsa. A kar átvette a zombori tanítóképző kar több tanárát, taneszközeit, illetve azokat a diákokat, akik addig a zombori tanintézet szabadkai kihelyezett tagozatán tanultak magyarul.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/4742