Kókát kizárhatják az SZDSZ-ből

2009. július 13. 15:07

Folytatódik a játszma: Retkes Attila pártelnök fegyelmi eljárással fenyegeti Kóka János frakcióvezetőt.

2009. július 13. 15:07

Fegyelmi eljárás indul Kóka János ellen, ha nem mond le a frakcióvezetői posztról - közölte az MTV hétfő reggeli műsorában Retkes Attila, az SZDSZ új elnöke. Retkes szerint az eljárás a pártból való kizárással is végződhet. A frakcióvezető leváltásával az ügyvivői testület első ülésén foglalkoznak. Retkes Attila megválasztása után azonnal felkérte Kóka Jánost, hogy minél hamarabb mondjon le. Ezt követően szimpátiaszavazást tartottak Kókáról, annak ellenére, hogy a frakcióvezető személyéről a küldöttgyűlés nem dönthet. A többség Kóka ellen szavazott, aki ez után elhagyta a küldöttgyűlés helyszínét.

"Nem mondok le, és a frakció is marad" - mondta később az MTI-nek Kóka, aki szerint a küldöttgyűlés hangulata és Retkes beszéde miatt "sorozatban fognak kilépni" a pártból a tagok. A frakcióvezető szerint a lényeget tekintve nem sok minden változott, mert eddig az előző elnök támadta sorozatosan a frakciót, ezután pedig Retkes fogja. "Úgy látom, hogy politikai szempontból sem történt változás. Továbbra is a frakció az egyetlen működőképes testületünk, és a válságkezelésnek is folytatódnia kell" - mondta Kóka.

Fegyelmi indulhat Kóka ellen (origo)

Kóka köpni-nyelni sem tudott (Index Videó)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. július 15. 10:49
Valaki magyarázza már el nekem, mért kell az SZDSZ-szel még egyáltalán foglalkozni?! Pl. a Mókáspártban is vannak belviszályok, meg szakadás, oszt a kutya nem figyel rájuk. Tessék szépen mással foglalkozni, ne a nekrofil maszturbációval. Annyi szép dolog van az életben, pl. az életben maradás...
kamasuka
2009. július 13. 20:34
Elfelejti a jó kis állami támogatásokat bizonyos kulturipari mozgóképekért ... :D Más. Apa, kezdődik! http://index.hu/belfold/2009/07/13/retkesek_osztottak_retkes_cegeinek/ Hehe, röhej, de ezért szar az egész SZDSZ. Annyira korruptak, hogy mindenkiről mindent tudnak, így tk. egymást is azzal zsarolhatják, amivel nem szégyellik. :D Szerintem 1994-ben is tutira csak azért kerültek be a kormányba (épeszü ilyet ugye nem csinál), mert: A. a korábban megkötött pártállami paktum része volt (a dolog szépséghibája az MDF 1990-es győzelme volt, amit taxisblokáddal - lol - 1x még megpróbáltak megpuccsolni, sikertelenül, és bár Antall egészsége azért ráment - mondjuk több "vezető külsejű" is megsérülhetett a Varsó Szerződés csúcstalálkozóján, ha nem is olyan brutálisan, mint pár éve az a csóringer KGBs, de maradandóan, ls. Havel és tsai - de 1994-ig várni kellett az MSZP győzelemre): rendszerváltás, forradalom és elszámoltatás nélkül, a felelőségrevonás teljes megbénítása; B. hogy eltüntessék a nyomokat, mint pl. Árpi bácsi és Mécs Imrus kire és kikre köphetett ..., nem is derült ki azóta sem, és ehhez Kuncze Gabiéknak nagyszámú iratköteget kellett eltüntetni ...; Olyan ez, mint Metternich korában. Próbáljon meg újítani az ember, különösen egy SZDSZes, az összefonódások miatt azonnal előkerülnek bizonyos iratok, amelyek rá is negatív hatással vannak. :) Gondolom, Fodor is ezért nem próbálkozott. Ismerek olyan elvakult kommancsot, aki rájuk szavazott és támogatta őket 2006-ban, ennek ellenére a választások után úgy tették lapátra, hogy az egészsége is ráment (két szívroham, agyvérzés). Gondolom, ha le is mond (persze egy blog azért egy blog, kb. mint a Reakción az a levél), utána csak azért, mert a főkókával elbánt kicsinálják. Szóval - bár nem leszek sohasem a helyében - a helyében én végigcsinálnám, nem hagynám magam zsarolni és borítanám a Medgyessy óta ingadozó korrupciós bilit, utánam az özönvíz címmel, de ezek más tésztából gyúródtak, SZDSZesek, így erre szerintem esély sincs. De ha lesz, akkor megkövetem a t. elnök urat ... :D Az biztos, ha végigcsinálja, akkor egy év múlva Kóka, Gyurcsány, Kuncze, és akár más "nagyágyúk" is rabosítva lesznek, és ez a minimum ...
gloire
2009. július 13. 18:42
Azaz, bértollnok, bocs. De, persze tolnok is: annak tol, aki tolja a delát . )
gloire
2009. július 13. 18:40
Nézzétek, Tóta hisz a szabad versenyben: ő egy bárki által felbérelhető bértolnok. Miért baj az? Ő nem kér ingyenebédet. Megdolgozik az ebédjért, és kész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik