Kóka megmakacsolta magát

2009. július 13. 08:23

Retkes azt kérte Kókától, hogy mondjon le frakcióvezetői posztjáról, amit az SZDSZ küldöttgyűlése óriási tapssal fogadott, de Kóka leszögezte: nem mond le. Weinek azonban kilép.

2009. július 13. 08:23

A frissen megválasztott pártvezető Kóka Jánostól azt kérte, hogy a lehető legrövidebb időn belül mondjon le frakcióvezetői posztjáról. Kérésére ezt a küldöttgyűlés szimpátiaszavazással meg is erősítette: a többség felemelte regisztrációs kártyáját. Az új elnök kezdeményezését hosszan megtapsolták a küldöttek, többen fütyültek, és hangosan kifejezték tetszésüket. Kóka János az MTI-nek azonban leszögezte: "Nem mondok le, és a frakció is marad". Mint mondta, eddig az előző elnök támadta sorozatosan a frakciót, ezután pedig Retkes Attila fogja, aki távozásra szólította fel a frakció több tagját is: többek között Kuncze Gábort, Pető Ivánt és Magyar Bálintot. "Úgy látom, hogy politikai szempontból sem történt változás. Továbbra is a frakció az egyetlen működőképes testületünk, és a válságkezelésnek is folytatódnia kell" - mondta Kóka János.

Weinek Leonárd, Zugló polgármestere - aki délelőtt még versenyben volt a pártelnöki posztért - késő délután bejelentette: kilép az SZDSZ-ből. Weinek szerint az elmúlt időszak párton belüli eseményei és a mai tisztújítás végeredménye alapján egyértelművé vált számára, hogy az SZDSZ-en belül sem szervezeti, sem politikai szempontból nincs esély a megújulásra. Közölte: öncélú, egyéni vagy szűk csoportérdekeket szolgáló helyzet fenntartásában nem hajlandó részt venni, ezért lép ki a mai nappal az SZDSZ-ből.

Kóka nem mond le, Weinek kilép (FN.hu)

A teljes leépülés: SZDSZ. (Thought)

Attila és az atillások (Tóth Ákos)

Te vagy a leggyengébb láncszem, János. Viszlát! (Malacnews)

Undertaker (Holdrabló)

Nincs esély (Sárdobáló)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sergei
2009. július 13. 19:15
háhá, kék halál, nagyon jó!
ádámka
2009. július 13. 10:18
Csak játsszunk el a gondolattal, hogy Retkes ledarál minden korrupt eszdéeszest. Hányan maradnak? :)
kamasuka
2009. július 13. 10:01
Sebaj, 15 év múlva felépül egy újabb emlékmű a parlament előtt, amely bronzbaöntött Audik elmerülését ábrázolja majd, sok, sok, szekfűvel és galambbal a háttérben ... :D
Steppenwolf
2009. július 13. 09:59
Mindenesetre Retkesnek sikerült eddig egyedül, hiánytalanul összeszedni és józan ésszel felmérni, hogy miért van 2%-on a pártjuk, ami jó. De Kóka esetét is látva, ha akar, sem tud semmit tenni ezek felszámolása érdekében, ami nem jó. Tehát marad minden ahogy eddig, vagy még rosszabb esetben Retkest pár hónapon belül a Kóka-Kuncze-Magyar-Pető négyes megpuccsolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik