Csendrendelet: engedetlenség jön

2009. szeptember 10. 18:00

Terézváros nem változtatott a csendrendeleten: a vendéglátók és kereskedők fellázadnak és nem tartják be a rendeletet.

Korábbi ígérete ellenére nem változtatott a szeptembertől hatályba lépett csendrendeleten a VI. kerület; a képviselő-testület csütörtöki ülésén elutasították a rendelet visszavonására tett SZDSZ-es és jobbikos indítványt.

Nem kapott többséget Kékesi Tibor (MSZP) azon felvetése sem, hogy átmenetileg helyezzék hatályon kívül a rendeletet, a voksoláson ugyanis a Fidesz tartózkodott, a javaslatot pedig az előterjesztőn kívül mindössze öten (köztük csupán egyetlen szocialista városatya) támogatta. (A felfüggesztéshez minősített többség, azaz 13 támogató szavazat kellett volna.) A szavazás előtt Sajtos Csilla jegyző azt mondta, az esetleges felfüggesztésre nincs mód, az jogellenes volna.

Ez a képviseleti demokrácia megcsúfolása – kommentálta a döntést Róna András, a nagyjából száz egységet tömörítő Terézvárosi Vendéglátók és Élelmiszerkereskedők Egyesületének jogásza. Hozzátette, az önkormányzat annyiszor szegte már meg a szavát, hogy a továbbiakban nem tekintik tárgyalópartnernek, az üzletek pedig továbbra is az eddigi nyitva tartás alapján fognak üzemelni, amíg a csendrendeletet teljes egészében vissza nem vonja a kerület.

Engedetlenség a csendrendelet ellen (NOL)
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/1391