LMP: a kormány az emberek rovására növeli az ország versenyképességét

2018. december 15. 12:13

Radikális gazdaságpolitikai fordulatot sürget az LMP.

2018. december 15. 12:13

Radikális gazdaságpolitikai fordulatot sürget az LMP annak érdekében, hogy a kormány ne az emberek rovására növelje az ország versenyképességét. Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes szombati sajtótájékoztatóján kijelentette: a kabinet a „rabszolgatörvénnyel" a multikat választotta az emberek helyett.

A politikus úgy ítélte meg: a héten, szerinte törvénytelenül elfogadott jogszabály hatására még többen hagyják majd el az országot, hiszen alig néhány száz kilométerre kétszer annyit is kereshetnek. 

Úgy ítélte meg: óriási kockázata van annak, ha a kormány a multiknak szolgáltatja ki az országot, ráadásul egyetlen ágazatnak, az autóiparnak, miközben a hazai kis- és közepes vállalkozások alig kapnak támogatást. 

Leszögezte: a jogszabályt vissza kell vonni, helyette tisztességes béreket kell biztosítani. 

Közölte azt is: az LMP a kormányt teszi felelőssé azért, ami az elmúlt napokban az Országgyűlésben és az utcán zajlott. 

A jogszabállyal kapcsolatban bírálta, hogy a jövőben akár 55 napon át lehet valakit dolgoztatni szabadnap biztosítása nélkül, de arra is lehetőség nyílik, hogy a túlórát csak 3 év múlva fizesse ki egy munkaadó.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2018. december 15. 19:12
Másrészt Isten óvja az országot a libsi-jobbik csürhe versenységességnövelő ötletéseitől!
Dorset Naga
2018. december 15. 17:05
KiSchmukk.
nemecsekerno_007
2018. december 15. 16:42
"a jogszabályt vissza kell vonni, helyette tisztességes béreket kell biztosítani." Írjuk bele az Alkotmányba, hogy "tisztességes béreket" vagy mi a f@sz?! ezek tényleg idióták. ezek is...
nemecsekerno_007
2018. december 15. 16:41
"Radikális gazdaságpolitikai fordulatot sürget az LMP." Na és mi lenne az konkrétan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik